To je to što me zanima!

Otkazana priredba u čast Glavaševića: To je sramota

Izostavljanje počasti Siniši Glavaševiću sramota je za organizatore i uvreda vukovarskim žrtvama, smatraju u HND-u i traže da mu se oda zaslužena počast
Vidi originalni članak

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) neugodno je iznenađeno informacijom da u okviru službenog programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., dana 20. studenoga ove godine, nije predviđeno održavanje tradicionalne priredbe "Grad – to ste vi" posvećena novinaru Siniši Glavaševiću ubijenom na Ovčari, priopćili su iz HND-a.

- Prijašnjih godina u okviru službenog programa Dana sjećanja mogli su se slušati Glavaševićevi novinarski radijski prilozi emitirani 1991. godine iz opkoljenoga Vukovara, a čitana je i poezija i proza vezana za Domovinski rat - piše u priopćenju. 

HND smatra kako je Siniša Glavašević jedan od simbola čovječnosti u Domovinskom ratu te nepokolebljivog služenja novinarskoj profesiji i istini u najstrašnijim ratnim uvjetima, i to doslovno do posljednjeg daha. 

- Zato bi izostavljanje sjećanja na njega iz službenog programa bila neoprostiva sramota za organizatore i uvreda vukovarskim žrtvama - istaknuli su. 

- S obzirom da su mediji povodom ovoga slučaja  prenijeli izjavu gradonačelnika Vukovara Ivana Penave da je Siniša Glavašević „ jedan od simbola Vukovara i Domovinskoga rata i nikada ga se ne bi namjerno zaobišlo“, HND očekuje da se Siniši Glavaševiću i ove godine u službenom programu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. oda zaslužena počast. Time se odaje počast i ostalim novinarima koji su poginuli ili su namjerno ubijeni tijekom Domovinskog rata radeći svoj posao - zaključili su. 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • šator 26.10.2015.

    ovo je tuga za hrvatsku jada jadno ispod ljudskog dostojanstva,i vi ste domoljubna koalicija ,napisao bi ali mi prijeti treca opmena sta ste vi...

  • Slavonka52 25.10.2015.

    To je Penavino maslo.

  • ivič 25.10.2015.

    kolotura znam,Niko,Mato,Ivo i Mijo!Zetu ime neznam!Nije to važno i nije da se busam!Dosta toga znam pripadnik 144 brigade više od 3g brat poginulog u Tigrovima nažalost u Bosni!Tako da znam da se vojska vračala iz Nuštra a ne u proboj prema Vukovaru!Ne podržavam Hdz ini ove u šatoru!Mnogo je kriva politika za prolivenu krv,a posebno u Bosni!A oni sada nama određuju kako da živimo,i veči Hrvati od nas!

Komentiraj...
Vidi sve komentare