To je to što me zanima!

Dječak (9) u teškom psihičkom stanju: Rekli mu da nema brata

SAMOBOR U ŠOKU Vozačica (73) zbog neprilagođene brzine nije se uspjela zaustaviti na vrijeme te je naletjela na djecu koja su s majkom prelazila zebru. Mlađi dječak (6) umro je u bolnici
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija objavila je u nedjelju da je neprilagođena brzina uzrok nesreće u kojoj je u subotu oko 18 sati poginuo dječak (6) u Samoboru.

Njegov brat (9) lakše je ozlijeđen. Očevidom su utvrdili kako su djeca s majkom (45) prelazila cestu preko obilježenog prijelaza i dok su bili na zebri na njih je Smartom naletjela vozačica (73). 

Vozačica se zbog neprilagođene brzine nije uspjela zaustaviti na vrijeme i oborila je dječake, a mlađi je preminuo od zadobivenih ozljeda u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. 

 

Dječaku nije bilo pomoći

Dječak (6) je dovezen u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj praktički mrtav. Liječnici su uložili iznimne napore da ga reanimiraju, no nažalost ništa nije pomoglo. Prema protokolu, i budući da reanimacija nije uspjela vratiti dječaka u život, liječnici nisu radili daljnju obradu. Stoga će točan uzrok smrti i vrste ozljeda utvrditi obdukcija i sudska medicina.

Stariji dječak (9) je, kako doznajemo, u nedjelju ujutro otpušten kući iz Klaićeve u pratnji roditelja. U teškom je psihičkom stanju jer se sav užas nesreće odigrao pred njegovim očima. Roditelji su mu tek jutros priopćili da njegovog mlađeg brata više nema. Težinu njegovih ozljeda također će utvrđivati sudski vještaci.

Cjelokupno osoblje bolnice bilo je potreseno jezivim događajem, a ravnatelj dr. Zoran Bahtijarević rekao nam je da i uz dugogodišnje iskustvo sve teže i emotivnije doživljava ovakve teške obiteljske tragedije. 

Majka samo ponavljala njegovo ime

- Mi smo radili kada smo čuli taj strašan jauk. Samo je ponavljala njegovo ime. Izletjela sam van da vidim što se dogodilo, međutim kada sam vidjela dijete... To je bilo strašno - rekla nam je zaposlenica jednog lokala na glavnom samoborskom trgu, na kojem je auto udario dječaka.

- U tom su trenutku kod nas u kafiću bila četiri doktora, svi pedijatri, i odmah su izletjeli van da vide mogu li pomoći. I Hitna je došla za pet minuta. Ali izgleda da mu nitko nije mogao pomoći - govori nam potresena zaposlenica Hotela Livadić.

Gospođa s obližnjeg kioska ispričala nam je kako je udarac bio tako jak da su svi izašli vidjeti što se dogodilo. 

- Moj sin je radio, a ispred je čovjek prodavao kokice, svi su čuli udarac, rekla je.

Vozačica koja je skrivila prometnu nesreću nije bila pod utjecajem alkohola. Promet je zbog očevida bio obustavljen do 22.20 sati. 

Idi na 24sata

Komentari 490

  • Hjumn Kajt 20.11.2017.

    Babu zatvoriti za opomenu drugima.

  • i2nd 20.11.2017.

    Što Smart može dostići takvu brzinu da nekoga ubije na cesti? Prva informacija...ali je to zapravo dobra reklama za prodaju Smartova.

  • Sata24_1 19.11.2017.

    Nisu tu krivi refleksi. Tu je kriva brzina. Pokoj vječni malenom a roditeljima, malom bratu i rodbini puno snage.

Komentiraj...
Vidi sve komentare