To je to što me zanima!

Todorićev raj prodaje se za 50 mil. kn, u vili nema što nema...

Vila vrijedi za jednu od najatraktivnijih na području cijele Liburnije, a Agrokor ju je tad kupio od Liburnia riviera hotela. Cijelo imanje Agrokor je tada platio 11 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Villa Castello koja se nalazi u Medveji kraj Opatije, a koju je Agrokorov izvanredni upravitelj Ante Ramljak stavio u prodaju kako bi namirio dio koncernovog duga, prodaje se po početnoj cijeni od sedam milijuna eura bez PDV-a, ili približno 50 milijuna kuna. 

 Za 50 milijuna kuna, bez PDV-a, novi će vlasnik dobiti vilu od gotovo 1000 kvadrata, pomoćnu zgradu za goste ili osoblje, uređenu plažu s molom, dvije sjenice, vrtove s brojnim stazama, parkiralište i dodatno zemljište koje je Todorićima služilo kao heliodrom.

Sama Vila Castello ima podrumski dio, prizemlje i tri kata. Podrum je služio za poslugu, a tu se nalazi praonica rublja. U visokom prizemlju nalazi se veliki salon koji se grana na dva manja, dva toaleta te jedna kuhinja. Prvi kat je stambeni s nekoliko spavaćih soba. Svaka od njih ima kupaonicu te izlaz na vlastitu terasu. Na drugom katu je apartman s dnevnim boravkom, spavaćom sobom i kupaonicom, a na trećem katu je vidikovac s kojeg se pruža pogled na Rijeku, Opatiju i ostala mjesta. Unutar vidikovca se također nalazi jedna soba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ispred vile se nalazi i mala sjenica s kamenim krovom i dvjema pekama za roštilj. Plaža Vile Castello je stjenovita, ali je uređena. Dubina pri stijenama je oko 4 metra pa su jahte mogle lako pristajati. Uz samu plažu nalazi se i jedan kameni šank. Ispred plaže se nalaze vanjski tuš te smokva koja pravi veliki hlad.

Tu se nalaze i dvije livade koje su služile kao heliodrom, a koji se itekako koristio. One su dio zemljišta s kućom koji će kupac također dobiti. Samo dvorište puno je javora, borova, ima mnogo cvijeća, nekoliko staza koje vode oko vile. Nasuprot vile nalazi se i pomoćna kuća koja je služila za poslugu ili kao gostinska soba. 

Koncern je godišnju koncesiju plaćao 560.000 kuna

Pomorsko dobro uz Villu Castello 2008. je postalo prva privatna plaža u Hrvatskoj. Tadašnjem Todorićevu koncernu županijsko poglavarstvo jednoglasnom je odlukom dalo koncesiju za 11.000 četvornih metara. Koncern je koncesiju iz godine u godinu plaćao otprilike 560.000 kuna.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Izdvojili 11 milijuna kuna

Cijeli posjed prostire se na oko 5000 četvornih metara parkovite šume. Sama vila ima oko 400 četvornih metara i tvrtka je ulagala u njenu obnovu. Agrokor, koji su vodili, a ne obitelj, izdvojio je 11 milijuna kuna za kupnju cijelog imanja. Vila vrijedi za jednu od najatraktivnijih na području cijele Liburnije, a Agrokor ju je tad kupio od Liburnia riviera hotela.

- Smještena je uz more i sagrađena je 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma - stoji u kratkom priopćenju Agrokora.

Pristupiti joj i razgledati nekretninu mogu samo akreditirani zainteresirani kupci. Prodaja ove raskošne vile još je jedan udarac za obitelj Todorić, koja, nakon helikoptera i jahte, polako ostaje bez svojih nekretnina i pokretnina. Za razliku od Kulmerovih dvora, koji su s vremenom prebačeni na obitelj, Villa Castello, dvorište od 500 kvadrata i preko 4000 kvadrata parka, nikad nisu prešli u privatno vlasništvo obitelji. Tvrtka je plaćala održavanje, pa će sad barem nešto od nje uprihoditi.

Agrokor želi namaknuti barem dio novca, koji je tvrtki nasušno potreban jer je pritisnuta dugovima i ne može na vrijeme plaćati dobavljače i stare dugove. Todorići su vjerojatno posljednje ljeto proveli u toj predivnoj vili. Nju je posebno volio Ivica, a djeci je prepuštao krstarenje i boravak u ljetnikovcu na srednjem Jadranu.

Navodno je Todorić Villu Castello volio više čak i od svog otočića Smokvice. To je i vila u kojoj je skovan plan kako će kupiti Mercator. Ona se izvorno zvala Villa Castello, a danas se u literaturi vodi kao Kamelija. Pretpostavlja se da je njezin arhitekt bio Carl Seidl, koji je većinu svojih djela ostvario duž opatijske rivijere. U knjizi “Lovran - turizam i graditeljstvo” Mirjane Peršić navodi se da je vila zamišljena kao veliki građevno-parkovni kompleks koji se stapa s prirodom, neuređenim okolišem mora, stjenovitom obalom i šumom šireg okruženja. Nalazi se odmah uz dugu šljunčanu medvejsku plažu, jednu od najljepših na Kvarneru. Pristup plaži ispod vile, zbog visokih stijena, moguć je s mora ili iz objekta.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • 1955 19.08.2017.

    Agrokor je kupio,ne Todorić ! A država je šutjela,banda lopovska ! To mu je sve dozvoljavao prvi HR predsjednik (zamisli) doktor Franjo Tuđman. Doktorirao je u Partizanu u Bg dok je bio "predsednik FK-Partizana"

  • 1955 19.08.2017.

    Agrokor kupio vilu da mogu blagajnice ići malo na ljetovanje po par dana.

  • kormilar 19.08.2017.

    Treba požuriti sa prodajom Todorićeve imovine da naše ne preduhitre Rusi iz Sber banke zbog duga Agrokora od 1, 5 milijardi eura!

Komentiraj...
Vidi sve komentare