To je to što me zanima!

Otkrivamo: Josipović i Milan Bandić u tajnom partnerstvu

Premijer i šef SDP-a Zoran Milanović dobiva protivnike u neprincipijelnoj koaliciji. Ivu Josipovića će na izborima podržati zagrebački gradonačelnik i Nikica Gabrić
Vidi originalni članak

Koalicija možda nije principijelna, ali to nije najvažnije. Mogla bi biti učinkovita, a to je u hrvatskoj politici jedino važno. Ivo Josipović i Milan Bandić upravo formiraju pakt koji bi im, na dulji rok, omogućio ne samo održavanje postojeće političke moći nego, naročito ako je riječ o Bandiću, i njeno uvećanje. Konture dogovora su sljedeće. Milan Bandić podržat će kandidaturu Ive Josipovića na predstojećim predsjedničkim izborima, tako što neće izaći na njih, ali i davanjem logistike oslabljenom predsjedniku.

Bandić računa na postjosipovićevsko razdoblje, za sedam godina. Ivo Josipović više ne može računati na ništa više od deklarativne podrške Milanovićeva SDP-a. Zoran Milanović dugo je tražio čovjeka koji bi Josipoviću mogao biti protukandidat, ali ga nije uspio naći. Kad je shvatio da su ti napori uzaludni, pomirio se s tim da ne može srušiti Josipovića, ali je odlučio da ga neće ni jačati.

- Milanović je Josipoviću rekao da će mu dati podršku, ali neka ne računa na stranačku infrastrukturu SDP-a - kaže nam sugovornik iz vrha SDP-a.

- Poručio mu je da se za to sam pobrine. Josipović, doduše, već dugo računa s tom mogućnošću i ona ga nije zatekla nespremnog.

- U hrvatskom političkom životu danas postoje dva čovjeka koje Zoran Milanović istinski ne podnosi - kaže drugi naš izvor, odlično upućen u odnose Iblerova trga i Pantovčaka. To su Josipović i Bajić.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 23

  • liliana 03.08.2013.

    Milanoviću najveću štetu radi Linić.Zbog linića nebi glasala više za SDP nikada.Linić je licemjer koji se pravi da radi reda u državi,a zapravo stvara kontra efekt.

  • mali markec 29.07.2013.

    Vole se oni vole, još kada krene ljubljenje, aj, aj.

  • CodeBreaker_1 29.07.2013.

    pogledajte kak se rukuju :) i ja bi tako eeeeee

Komentiraj...
Vidi sve komentare