Obavijesti

News

Komentari 23

Otkrivamo: Josipović i Milan Bandić u tajnom partnerstvu

Otkrivamo: Josipović i Milan Bandić u tajnom partnerstvu
1

Premijer i šef SDP-a Zoran Milanović dobiva protivnike u neprincipijelnoj koaliciji. Ivu Josipovića će na izborima podržati zagrebački gradonačelnik i Nikica Gabrić

VIDEO

Koalicija možda nije principijelna, ali to nije najvažnije. Mogla bi biti učinkovita, a to je u hrvatskoj politici jedino važno. Ivo Josipović i Milan Bandić upravo formiraju pakt koji bi im, na dulji rok, omogućio ne samo održavanje postojeće političke moći nego, naročito ako je riječ o Bandiću, i njeno uvećanje. Konture dogovora su sljedeće. Milan Bandić podržat će kandidaturu Ive Josipovića na predstojećim predsjedničkim izborima, tako što neće izaći na njih, ali i davanjem logistike oslabljenom predsjedniku.

Bandić računa na postjosipovićevsko razdoblje, za sedam godina. Ivo Josipović više ne može računati na ništa više od deklarativne podrške Milanovićeva SDP-a. Zoran Milanović dugo je tražio čovjeka koji bi Josipoviću mogao biti protukandidat, ali ga nije uspio naći. Kad je shvatio da su ti napori uzaludni, pomirio se s tim da ne može srušiti Josipovića, ali je odlučio da ga neće ni jačati.

- Milanović je Josipoviću rekao da će mu dati podršku, ali neka ne računa na stranačku infrastrukturu SDP-a - kaže nam sugovornik iz vrha SDP-a.

- Poručio mu je da se za to sam pobrine. Josipović, doduše, već dugo računa s tom mogućnošću i ona ga nije zatekla nespremnog.

- U hrvatskom političkom životu danas postoje dva čovjeka koje Zoran Milanović istinski ne podnosi - kaže drugi naš izvor, odlično upućen u odnose Iblerova trga i Pantovčaka. To su Josipović i Bajić.

>>> Više pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...