To je to što me zanima!

Otkrivamo tko su žene koje stoje iza najokrutnijih diktatora

Express otkriva tko su žene koje stoje iza diktatora. Vole da ih se zove majkama nacije i da ih narod obožava barem kao muževi, a od njih su često poznatije
Vidi originalni članak

proljeće 2011. godine počeo je građanski rat u Siriji, dotad poznatoj kao najmirnija država Bliskog istoka. Otprilike u isto vrijeme, supruga sirijskog predsjednika Asma al-Asad, preko interneta je naručivala skupocjene vaze i nakit iz londonskog Harrodsa. Prošle godine, kada su svjetski moćnici raspravljali o mogućim sankcijama za njezina supruga, Bašara al-Asada, koji je navodno na svom narodu upotrijebio kemijsko oružje, lijepa Asma na društvenu mrežu Instagram stavila je seriju fotografija na kojima dijeli hranu djeci i žrtvama rata. Asma se rodila u Velikoj Britaniji, gdje je upoznala budućeg supruga. U Siriju je s njim otišla 2000. godine. Prije sirijskog su je rata svjetski mediji dizali u nebesa. Bila je simbol moderne muslimanke i promjene. Tekst o “veličanstvenoj Asmi” objavljen je i u američkom Vogueu.

Dok građanski rat bijesni u njezinoj zemlji, ona objavljuje fotografije svojih novih dizajnerskih krpica. Nakon što je svijet prestao praštati Al-Asadu i počeo osuđivati nasilje u Siriji, Asmu su počeli nazivati modernom Marijom Antoanetom, pa čak i “sudionicom u masovnom ubojstvu”. Ona tvrdi da samo želi stajati uz svog supruga i svoju zemlju.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 51

  • MarijanGrandverger 17.01.2014.

    g-đice Madunić Vi nemate pojma o sirijskom ratu ni o geopolitičkoj situaciji u svijetu. G-đa Assad je prava dama koja je uz svog supruga u najtežim trenucima njihove zemlje. Kad pobjede Al qaidu onda ću Vas pitati jeste li što naučili. Malo čitajte Advance.hr pa će Vam neke stvari biti jasnije.

  • ujo2 17.01.2014.

    sve što kažu i naprave "Ameri" to je tako a još ako im se pridruže Židovi to je dobitna kombinacija...koliko je samo nedužnog naroda stradalo zbog njihovih interesa a ako im se netko suprostavi onda je taj ne valja.

  • kudro321 17.01.2014.

    rađe piši o našim princezama i prinčevima, koji troše narodnu lovu tako gramzljivo, kao nitko na svijetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare