To je to što me zanima!

Otkrivamo vam pet najvećih hrvatskih radionica čokolade

Male tvornice čokolade: Čokolada s magarećim mlijekom ima ljekovita svojstva i jedina je takva u svijetu. Stranci su poludjeli za čokoladom s višnjim maraskom
Vidi originalni članak

Čokolada s magarećim mlijekom jedinstvena je ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu, a njezin je izumitelj Neven Ciganović (svaka slučajnost sa stilistom Cigijem je slučajna). Dubravko Vitlov puni praline našim likerom od višnje maraske, a bivši panker Marinko Biškić svoje slastice “začinjava” pravim kubanskim rumom (samo za punoljetne!). U Nautilusu čokoladu proizvode samo žene isključivo od hrvatskih sastojaka, a Josip Brna spaja čokoladu s cvijetom soli. 

Kad je kupio kćeri magarca za igru, Neven Ciganović iz Ivanić Grada nije ni slutio da će mu to postati izvor prihoda. Budući da on, po struci elektrotehničar, i supruga Katarina, magistrica ekonomije, nisu mogli naći posao, odlučili su pokrenuti farmu magaraca i iskoristiti ljekovito magareće mlijeko. Na ideju za čokoladu došao je sasvim slučajno.

- Budući da sam zaljubljen u čokoladu još odmalena, htio sam napraviti čokoladu kakvu nitko drugi nema. A zanat sam naučio kod vrhunskih poznavatelja i velikih zaljubljenika u čokolade - otkriva Ciganović. Sam nadgleda proizvodnju, i to "od paše do čaše pa od čaše do čokolade".

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Idi na 24sata

Komentari 18

  • rezucka 21.02.2013.

    Nije slučajnost nego SLIČNOST je slučajna...................

  • Bradac26 21.02.2013.

    "Svaka slučajnost je slučajna"...ko da vam Ingrid lektorira tekstove...

  • jožina 20.02.2013.

    pametni ljudi

Komentiraj...
Vidi sve komentare