To je to što me zanima!

Otpisi računa za stanovnike Banovine, djeci iz cijele zemlje besplatan prijevoz vlakom

Vlada je pokrenula pilot-projekt, koji kreće od 1. listopada, a kojim će do kraja iduće godine djeca i školarci iz Sisačko-moslavačke županije moći koristiti vlak besplatno
Vidi originalni članak

Do sada smo uklonili 361 oštećeni objekt kao preduvjet za obnovu. U postupku obnove su 1554 obiteljske kuće, 492 ih je obnovljeno, a na 188 kuća su u tijeku radovi, izvijestio je na sjednici Vlade ministar i čelnik Stožera za uklanjanje posljedica od potresa na Banovini, Tomo Medved.

Dodao je kako je do 15. listopada otvoren poziv za iskazivanje interesa za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća.

A Vlada je produžila odluke kojima se pomaže stanovnicima na potresom pogođenom području. Pa se tako oni koji ne mogu biti u svojim domovima na području Sisačko-moslavačke županije do kraja godine otpisuju potraživanja i naknade za električnu i toplinsku energiju, ali i za RTV pristojbu od strane HRT-a, omogućuje korištenje autoceste A11 Zagreb-Sisak bez plaćanja cestarine te besplatan prijevoz vlakom.

Pilot-projekt besplatnog prijevoza vlakom za djecu i školarce

A pokreće se i pilot-projekt kojim će prijevoz vlakom biti besplatan do kraja iduće godine za djecu i školarce na području cijele Hrvatske

- Pilot-projektom će se od 1. listopada pa do 31. prosinca 2022. godine omogućiti neograničeno korištenje željezničkog prijevoza djece i učenika za svakodnevna putovanja u školu te povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, ljetovanje i druga putovanja. Realizacijom navedenog pilot-projekta doprinijet će se povećanju mobilnosti djece i učenika, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografske revitalizacije, poboljšanju životnog standarda građana i smanjenju siromaštva, revitalizaciji prometa putničkih vlakova na nerazvijenim područjima i poticanju korištenja željezničkog prijevoza - stoji u odluci Vlade.

Djeca će dobiti "pametne kartice", istaknuo je ministar prometa Oleg Butković, koje će vrijediti za vrijeme trajanja projekta, a zahtjevi za njihovu izradu predavat će se na prodajnim  mjestima HŽ-Putničkog prijevoza. Uz zahtjev i fotografiju za djecu će biti potrebno priložiti i dokument iz kojeg je vidljiv datum rođenja, a za učenike i potvrdu o upisu u školsku godinu.

Izostali prihod od 1. listopada 2021. do 31. prosinca 2022. procjenjuje se na oko 30 milijuna kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • dahhmal 23.09.2021.

    Al će se pomoći pa kod nas je vlak jedino za zajebanciju kad ti se fučka kad i gdje ćeš stići.Da smo u Japanu više ni jednog željezničara ne bi imali.Kod nas normalno da vlak ono minimalno pol sata pa nadalje kasni,znam da se baje iz ministarstva ne voze vlakom ali bi se mogli informirati kak im se cugovi kreću.Uglavnom već mjesecima je lutrija doć na vrijeme na posao iz Zaboka do Zagreba voze i do dva sata ogromnu razdaljinu oko tridesetak kilometara.

  • poglavnik 6 23.09.2021.

    "djeci iz cijele zemlje besplatan prijevoz vlakom", to je u naslovu, jel to ministar obećal ?

  • osobajavnaodpovjerenja 23.09.2021.

    stozer ce se pobrinuti osnovati povjerenstvo za pomoc ljudima tragicno

Komentiraj...
Vidi sve komentare