To je to što me zanima!

'Otpreminu od 300.000 kuna bivši šef HBOR-a nije zaslužio'

Podsjetimo Vladimir Kristijan, sada bivši čelnik Hrvatske banke za obnovu i razvitak, tamo je radio devet mjeseci, za što će dobiti otpremninu od 300.000 kuna
Vidi originalni članak

Vladimir Kristijan nije zaslužio otpremninu od 300 tisuća kuna, ali po zakonu na nju ima pravo, rekao je u utorak ministar financija Boris Lalovac. Podsjetimo Vladimir Kristijan, sada bivši čelnik Hrvatske banke za obnovu i razvitak, tamo je radio tek devet mjeseci, za što će dobiti otpremninu od čak 300 tisuća kuna. Ostavku je sam dao. 

- Mi smo Kristijanu ponudili mjesto u HPB-u upravo da ne bi konzumirao tu otpremninu, ali on je od toga odustao. Osobno smatram da za tih devet mjeseci nije zaslužio otpremninu, ali to je njegovo pravo. Ja tu otpremninu na njegovom mjestu sigurno ne bih uzeo - rekao je Lalovac koji je i šef Nadzornog odbora HBOR-a. 

Lalovac je dodao i kako ubuduće neće biti moguće da čovjek sam da otkaz i dobije otpremninu jer će to izbaciti iz ugovora. 

Idi na 24sata

Komentari 79

  • yocko 08.04.2015.

    Lalovac ovdje može pričati šta hoće,ovaj šta treba dobiti 300tisuća ima ugovor i to može uzeti kad god hoće.

  • Flipy FPY 08.04.2015.

    a čovjeku skidam kapu,snašao se

  • Flipy FPY 08.04.2015.

    čelnicima i menadjerima na državnim jaslama treba dati ugovor na iznos od jedne kune godišnje.u ugovoru odrediti na koji način može doći do plaće od dvadesetak kuna mjesečno.u slučaju da ne zadovolji,pokaže se nesposobnim,dobija otkaz i tu jednu kunu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare