To je to što me zanima!

Otvaraju se ponude za kupnju dionica Imunološkog zavoda

Država prodaje 157.997 dionica, što je 54,38% temeljnog kapitala Zavoda, a kontrolni paket dionica od 25% plus jednu dionicu ostao bi u vlasništvu HZZO-a
Vidi originalni članak

U Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) u srijedu u 14 sati otvorit će se obvezujuće ponude za kupnju dionica Imunološkog zavoda. 

Pisma namjere za Imunološki poslalo je ukupno sedam potencijalnih ponuditelja koji su pozvani na dostavu obvezujuće ponude. Država prodaje 157.997 dionica, što čini 54,38 posto temeljnog kapitala Imunološkog zavoda, a kontrolni paket dionica od 25 posto plus jednu dionicu ostao bi u vlasništvu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. 

Početna cijena je 49,30 kuna po dionici

Investitor je dužan osigurati investicijsko ulaganje od najmanje 100 milijuna kuna za izgradnju novog pogona za proizvodnju, koje će osigurati trajno dobivanje dozvola za proizvodnju virusnih i bakterijskih cjepiva i krvnih derivata iz ljudske i životinjske plazme te alergena i preparata iz životinjske krvi.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • jozabroz 25.03.2015.

    joooj,, pa najvise zainteresirani su oni iz rijeke,,i onda je jasno zasto vlada ne daje dozvole za rad, zasto ne pomaze svom poduzecu, i zasto mu treba sto vise vrijednost spustit,,a sve legalno,,)))) hrpa je tu kaznenih djela no kad se tice drzave ko vlasnika, tu odgovornost ne postoji jer se nemoze sad pred izbore poizbacivat iz vlade odgovorne ministre za neisplate placa zaposlenima u drzavnim firmama,kao i onima koji uopce nista ne rade,, samo gledaju svoje "poslove",gomilaju se afere,,i niko nista,,)))

  • marijaterezija2 25.03.2015.

    Ovo je sramota, ugrožavanje nacionalne sigurnosti i razbacivanje novca u HZZ-ou zanima me kome je to u interesu?

  • skypilot 25.03.2015.

    Izgleda da će podmukli HNS-ov plan za uništavanje Imunološkog ipak propasti. U ovoj bi državi konačno trebale proraditi službe koje štite nacionalnu sigurnost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare