To je to što me zanima!

Otvorena istraga: Curica (10) umrla od gušenja dok je radila izazov na društvenoj mreži

Tužitelji su otvorili istragu o mogućem poticanju na samoubojstvo i istražuju je li tko pozvao djevojčicu da sudjeluje u izazovu
Vidi originalni članak

Desetogodišnja djevojčica koja se jučer ugušila u izazovu društvene mreže TikTok, slučaj je koji je jučer šokirao cijelu Italiju. 

Curica je sudjelovala u takozvanom izazovu gušenja na Tik toku u kojem stavila remen oko vrata i zadržavala dah dok se snimala. 

Tužitelji su otvorili istragu o mogućem poticanju na samoubojstvo i istražuju je li tko pozvao djevojčicu da sudjeluje u izazovu.

Na ovaj slučaj odmah je reagirala talijanska regulatorna agencija za privatnost podataka te naložila videoaplikaciji TikTok da blokira račune svih maloljetnih korisnika u Italiji.

U izjavi regulatorne agencije za privatnost podataka navodi se je TikTok dužan blokirati neprovjerene korisničke račune najkasnije do 15. veljače te zabraniti registraciju za djecu mlađu od 13 godina. 

Glasnogovornica TikToka u Italiji istaknula je kako su privatnost i sigurnost apsolutni prioriteti za TikTok te dodala kako neprekidno rade na zaštiti svojih politika, procesa i tehnologija s ciljem zaštite zajednice, a posebice mlađih korisnika.

TikToku iz dana u dan raste popularnost širom svijeta, a upravo je najveći dio korisnika te mreže tinejdžerske dobi. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • ZADARSKI MEMENTO 24.01.2021.

    Do sada nisam ni čuo za te tik tok

  • ZADARSKI MEMENTO 24.01.2021.

    Strašno

  • lana..hehe 24.01.2021.

    Ja imam 11 godina ali znam da se to nesmije al nisu neka dica kriva!onaj ko je taj trend prvi počeo on/ona je kriv/kriva mislim ono to sto kažu to je nenormalno ajd oni koji snimaju fidget toys oni su normalni sta oni snimaju to je skroz normalno al ovo na Tiktoku trend...To treba kontrolirati i sve

Komentiraj...
Vidi sve komentare