To je to što me zanima!

Ovako je govorio Letica: 'Tito je bio velikan, humanist i genij'

Slaven Letica, analitičar i sociolog koji je sudjelovao u inicijativi za promjenu naziva zagrebačkog Trga maršala Tita 1981. godine je 'pjevao' sasvim drugu pjesmu.
Vidi originalni članak

Dok je sudjelovao u inicijativi Slaven Letica je jugoslavenskog državnika nazivao ' ‘despotom, diktatorom i masovnim ubojicom’' dok je, otkrivaju Novosti, prije tri i pol desetljeća tvrdio da je Tito 'velikan’, ‘humanist’ i ‘etičko-revolucionarni genij’ koji je kao ‘čovjek i državnik’ zaslužio ‘najgrandiozniji spomenik’ u Zagrebu: bolnicu koja će se nazvati njegovim imenom. 

Slaven Letica ovim je riječima Tita 'počastio' 11. travnja 1981. godine, u 319. broju magazina Start, samo godinu dana nakon Titove smrti. U tom je tekstu analizirao tadašnje planove za izgradnju nove bolnice u Zagrebu te predložio da se Vila Zagorje prenamjeni u znanstveno-medicinsku ustanovu i nazove ‘Klinička bolnica Maršal Tito’.

- Tako bi se najadekvatnije obilježila uspomena na velikana koji je, premda profesionalno udaljen od medicine, sav život posvetio miru, humanizmu i blagostanju čovjeka’, pisao je Letica koji je nedavno, da stvari budu zanimljivije, kritičare predsjednice Grabar-Kitarović nazvao 'kriptokomunistima što dolaze iz titoističkih krugova.' 

Idi na 24sata

Komentari 120

  • slavonija..u..srcu 07.02.2017.

    Kako kažu...Kuda vetar dere te sam vere..

  • nori 🖖 07.02.2017.

    Da je tada rekao istinu danas ga nebi bilo

  • jebomiščaplju 06.02.2017.

    Sve što je letica rekao istina je

Komentiraj...
Vidi sve komentare