To je to što me zanima!

Ovako je Plenković prije izbora bodrio Janšu: 'Samo naprej, vjerujem da ćeš pobijediti'

Premijer Andrej Plenković je uoči parlamentarnih izbora u Sloveniji, na Twitteru objavio video u kojem daje podršku svom slovenskom kolegi, no prema prvim službenim podacima pobijedia je stranka Roberta Goloba
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković u petak je na svom Twitteru objavio video u kojem daje podršku Janezu Janši i vjeruje u njegovu pobjedu.

- Uoči izbora želim dati snažnu potporu mom prijatelju Janezu Janši da kroz kampanju 'Gradimo Sloveniju' dobije potporu birača. Odlično smo surađivali, stvarali pozitivnu klimu između naših naroda. Zajednički nastojali rješavati velike krize poput covida i današnje energetske krize... Želim puno uspjeha, dragi Janez, samo naprej i vjerujem da ćeš pobijediti u nedjelju - rekao je, između ostalog, Plenković na Twitteru. 

No po svemu sudeći, Janša je izgubio. 

Na današnjim parlamentarnim izborima u Sloveniji, prema prvim službenim informacijama pobijedila je stranka Pokret Sloboda menadžera i bivšeg direktora GEN-I Roberta Goloba. Janša je sa svojom Slovenskom demokratskom strankom na drugom mjestu. Iako svi glasovi još nisu probrojani, nakon 53 posto prebrojanih glasova stranka Goloba vodi s 32.87 posto i tako osvaja 41 mandat u slovenskom parlamentu, dok SDS ima 25.12 posti i 31 mandat. 

 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • PeroBabicZg 25.04.2022.

    Velika je šteta što je Janša izgubio jer je to jedini slovenski političar antifašista-antikomunista koji je jedino razumio Hrvatsku!

  • PeroBabicZg 25.04.2022.

    Pa Janša je najveći prijatelj među slovenskim političarima, jer smo sa njim odlično surađivali, dok su ostale vlade postavljale klipove.

  • Goranović 25.04.2022.

    Plenky opet u pogresnu rupu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare