To je to što me zanima!

Ove žene su preživjele pakao, a danas ponosno stupaju pistom

Na modnu reviju u Dhaki su pozvane hrabre žene koje su preživjele napad kiselinom od zlostavljača kako bi ponosno prošetale modnom pistom za Dan žena
Vidi originalni članak

Ove žene su preživjele horor, a danas su pokazale visoku dozu samopouzdanja i svoju ljepotu - rekli su organizatori modne revije u Bangladešu.

Sveukupno petnaest hrabrih modela je prošetalo pistom u modnim kreacijama pod pokroviteljstvom britanske humanitarne udruge ActionAid. Preživjele su zlostavljanje i napad kiselinom ljubomornih partnera ili udvarača koje su odbile. Ovaj događaj ima cilj podići svijest o borbi protiv zlostavljača i pomoći ženama žrtvama.

Prošle su brojne operacije, provele godine u bolnicama

Sonali Khatun (13) je predvodila reviju šetajući poput supermodela. Ova djevojčica je ozlijeđena još kao beba, a stradala je tijekom obiteljske svađe. Provela je tri godine u bolnici i osam puta je operirana. Rekla je da joj je san postati liječnica. Njen optimizam je nagrađen ogromnim aplauzom.

Njena kolegica na modnoj pisti, Astma je 33-godišnjakinja koju je, zajedno s njenom jednogodišnjom kćeri i dvije rođakinje, nepoznati muškarac zalio kiselinom na ulici 2008. godine.

- Napadač nije nikad uhvaćen. Moja obitelj je propatila mnogo. Sretna sam što su me pozvali na ovaj događaj - rekla je. 

Zastrašujuće velika brojka napada kiselinom godinama ne opada

Model Ganga Dasi (40) je ispričala novinarima kako je izgubila želju za životom nakon što je muškarac polio lice kiselinom kada je imala samo 17 godina. Naljutila ga je, kaže, jer je odbila njegovu bračnu ponudu.

- Nitko mi nikad nije pomogao. Dugo sam skrivala lice, ali više ne želim - rekla je.

- Tu smo danas kako bi pokazali unutrašnju ljepotu i snagu ovih žena i djevojaka. Prošle su težak put. Njihova hrabrost je ogromna - rekao je organizator Farah Kabir.

- Ovo je nešto što radim sa srcem. Želim ovim ženama da imaju život kakav žele - rekla je dizajnerica Bibi Russel.

2016. godine zabilježena su 44 napada kiselinom u Bangladešu, a ta zastrašujuća brojka već godinama ne opada. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • AmyEmili_1 10.03.2017.

    Zaslužujete svu sreću i svaki blagoslov.Gnjide koje su vam to učinile nisu vam ni do gležnja i ako Bog postoji a sigurna sam da. da . svaki od njih vrlo će se brzo naći privezan na ražnju gdje im je i mjesto.

  • Herzog(315178) 10.03.2017.

    Indijci su jedni od najprljavijih , najzaostalijih i najbrutalnijih naroda na svijetu !

  • marija68 10.03.2017.

    ...Slušajte sad ovo poruka adminu i svim komentatorima 24 portala...Bog je jedan..on će suditi svima gore.Hvala

Komentiraj...
Vidi sve komentare