To je to što me zanima!

Ovi psići ne znaju što ih čeka: Oderat će im kožu i pojesti ih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kinezi iz grada Yulina obilježavaju početak ljeta svojom tradicionalnom prodajom i konzumacijom psećeg mesa. Aktivisti pokušavaju otkupiti što više pasa i spasiti ih
Vidi originalni članak

Na festivalu koji obilježava početak ljeta u kineskoj pokrajini Guangxi, svake se godine održi kontroverzna prodaja mesa . Umjesto svinjetine, piletine ili janjetine, na ondašnjem se sajmu proda na tisuće pasa .

Premda su borci za prava životinja sve brojniji i glasniji, utjecaj tradicije i dalje je snažan , a nepostojanje zakona koji bi zabranili prodaju i konzumiranje psećeg mesa pridonose ovomu običaju.

Jedna od najžešćih aktivistica za privođenje ovog običaja kraju je Yang Xiaoyun , koja svake godine pokuša otkupiti što više pasa i omogućiti njihovo sigurno sklanjanje .

- Dok god ne postoji zakonska regulativa, nema šanse da šačica nas aktivista uspije odgovoriti mještane od ove navike ubijanja i jedenja pasa. Ali ova će se loša navika promijeniti prije ili kasnije. Pozivi sa svih strana svijeta učinit će svoje i država će biti prisiljena donijeti zakon o zaštiti životinja. Prije ili kasnije - kazala je Yang.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oni pak, koji u mesu planiraju nastaviti uživati tvrde da u tome nema ništa loše.

- Ovo je jedna od naših tradicija. Vi nas kritizirate da smo nehumani i da nemamo suosjećanja, ali ja mislim da jednostavno svi živimo u potpuno drugačijim okolnostima . Ne možete sve ljude svesti pod isto. Kad ja ne bih jeo svinjetinu i kad bih tražio od svih ostalih da ne jedu svinjetinu samo zato što je ja ne jedem, to ne bi bilo u redu - rekao je Liang Xiaoli , čest posjetitelj festivala mesa.

Grad Yulin je danas još uvijek mjesto gdje se bore aktivisti i tradicionalisti, a to će se promijeniti jedino ako se u cijelu priču uključe državne institucije.

Idi na 24sata

Komentari 173

  • ivica48 25.06.2015.

    Jel janje isto zivotinja a mi ju zderemo a kad se radi o vasim kucnim ljubimcima onda smo pokvareni al smo pokvareni to ostavimo njima to je njihov specijalitet kao nama janjetina

  • Dracubecca 23.06.2015.

    treba oderat ovog s kišobranom

  • Gatsby 23.06.2015.

    Ne treba generalizirati zbog ovakvih stvari i optuživati cijelu naciju. Ja recimo ne mogu da mrzim svih 1.363.460.000 Kineza, u vrh glave 1.363.450.000. Konzumentima želim "dobar tek" i dijareju do kraja života!.

Komentiraj...
Vidi sve komentare