To je to što me zanima!

Ovisan o listiću: Curu sam 'prokockao' u kladionici 2.

Novinar 24 sata prošao je program liječenja od ovisnosti o listićima za kladionicu. Gotovo je ostao i bez žene svog života, no ljubav ga je spasila...
Vidi originalni članak

- Nisam još pogledao ponudu - odgovorio sam, uvjeren da ću nakon toga biti na miru...
- Slab si ti kladioničar. Ponuda ko Biblija debela, a ti ćoriš. Ja imam barem pet neoborivih - rekao je jedan od cjenjenijih luzera.
- Frende, Honefos, oba daju - neboder. Pogledaj zadnjih nekoliko utakmica... Takvima poput njega oduvijek sam se divio. Od milijardu parova u ponudi on je našao neki Honefos.
- Ej, druže, Tomo je - začuo sam glas čovjeka koji je propao u zemlju onog dana kad je od mene posudio četiri soma kuna.
- Nisam ti se mogao javiti. Nažalost, ne mogu ti još sve vratiti, ali evo sakupio sam dva soma, pa da se nađemo... Za divno čudo, prvi put lovu nisam gledao kao žetone za kladionicu.
Odmah sam nazvao Marinu da se iskupim, no ništa. Znao sam da se ne želi javiti. I to je bilo dovoljno da se probudi demon u meni. Zgrabio sam ponudu i tri glave stavio na prateći listić, tek toliko da mi ne bude dosadno, soma i pol na zbroj koševa u Njemačkoj, 200 je ostalo za život. Prateći je pao na brzaka, Nijemce sam glatko skinuo, ali ljutnja nije prolazila. No iako od Marine ni traga ni glasa, uspio sam izbjegavati kladu sljedeća tri dana. Do prve prave terapije. Ni meni još nije jasno kako sam izdržao.
Do idućeg puta ušao sam tu i tamo, ali sve je to bila rekreacija. Djelomično nisam imao love, djelomično ni volje. Jer meni se po glavi motala neka druga stvar. Pare, koliko god ih dobio ili izgubio, nisu me činile ni sretnim ni nesretnim. Ja sam svoje izgubio kad sam onu večer dobio poruku - “zbogom”.
“Terapija od dvije godine... Koliko god dugo trebalo”, rekao sam si po tko zna koji put. No moja najvrednija terapija, terapija koja me je, uvjeren sam, izliječila, došla je nenadano. Nakon bezbroj SMS-ova napokon sam dobio Marinin odgovor: “Hoćeš da se vidimo?”.
Dva tjedna nismo se čuli. Njezina ljutnja za to je vrijeme izblijedila, u glavi je ostalo samo ono lijepo. Ne, ni danas ne zna koliko sam bio lud za kladionicom. Taj svijet ostat će samo moj... Ženu koja mi je bila sve umalo sam izgubio zbog usranih koeficijenata. No na kraju sam na toj kladionici dobio vrlo mnogo. Shvatio sam što želim i koliko mi to znači. Izgubio sam tisuće i tisuće kuna, i ako je to morala biti cijena, neka sam je platio. Danas sam ovisan o ženi koju mi je kladionica umalo zauvijek odnijela!

OVISNICI O KLAĐENJU VEZANI SU UZ MAJKU I VOLE NOVAC
Takvi ljudi češće su oslonjeni na lik majke nego na lik oca. Na skali osobnih vrijednosti materijalno im je vrlo važno. Skloni su prečacem dolaziti do rješenja Kao posljedica ovisnosti, čovjek počinje svima lagati.

NA RULETU SE MOŽE DOBITI VIŠE NEGO NA LSITIĆU
Statistike kažu da od jednog uloženog eura rulet čovjeku vrati 39 centi, a kladionice 31 cent. Najveća je šansa za dobitak prvi put, i to navuče ljude: kako dalje igrate, šansa za dobitak je sve manja.

ZA LIJEČENJE TREBA NAJMANJE DVIJE GODINE
Kad ovisnik o klađenju i kocki počne liječenje, od izlječenja je udaljen najmanje dvije godine. Nije problem samo uspostaviti apstinenciju, nego ju i održati: da čovjek prestane lagati okolini.

ALKOHOL I DROGA ZABRANJENI, KOCKU POTIČE I DRŽAVA

Za razliku od narkomanije, koja je zabranjena, i alkoholizma, koji je uvjetno dopušten, kockanje i klađenje su dopušteni, čak ih i stimulira država. S druge strane, ovisnost o kocki problem je cijele obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare