To je to što me zanima!

Ovo je kostur strašnog T-Rexa. Prodali su ga za 5,6 milijuna €

Trinity je sastavljen od kostiju triju različitih tiranosaura iskopanih na američkim lokacijama Hell Creek u Montani i Lance Creek u Wyomingu. Čine ga 293 kosti iz uzoraka izvađenih između 2008. i 2013.
Vidi originalni članak

Kostur Tyrannosaurus rexa nazvan Trinity star između 65 i 67 milijuna godina i prodan je u utorak na dražbi u Zurichu za oko 5.6 milijuna eura.

Anonimni američki državljanin je do jučer bio vlasnik, a očekivalo se da će postići cijenu između pet i osam milijuna eura.

Jedinstveni skelet T-Rexa sastavljen od kostiju triju različitih T-Rexa, a u Europu je iz Sjedinjenih Država dopremljen u čak u devet sanduka, piše The Guardian.

Aukcionar Cyril Koller je napomenuo kako je ovo tek treći put u svijetu da cijeli kostur T-Rexa takve, iznimne kvalitete ide na aukciju i prvi je takav kostur prodan u Europi.

- Bila je to prekrasna aukcija jer smo skelet pod nazivom Trinity najprije izložili na dva i pol tjedna u koncertnoj dvorani u Zurichu. Pogledalo ga je više od 30.000 posjetitelja, među kojima i puno djece - rekao je AFP-u te dodao kako se nada da će kostur, premda je prodan privatnom kupcu, i dalje ostati javno izložen da bi ga moglo vidjeti što više zainteresiranih.

Trinity je opisan kao jedan od najspektakularnijih skeleta T-Rexa u svijetu.

Dugačak je 11.6 metara, visok 3.9 metara i širok 2.65 metara.

Trinity - tri različita tiranosaura

Naziv skeleta - Trinity nadjenut mu je jer je sastavljen od kostiju triju različitih tiranosaura iskopanih na američkim lokacijama Hell Creek u Montani i Lance Creek u Wyomingu. Čine ga 293 kosti iz uzoraka izvađenih između 2008. i 2013. godine.

Na tim mjestima su i prije otkrili skelete T-Rexa, koji su završili na dražbama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare