To je to što me zanima!

'Ovo je manipulacija, nismo se odrekli božićnica ni regresa!'

Nečuvena je manipulacija koju je večeras napravila Vlada RH uz pomoć Spomenke Avberšek, stoji u priopćenju kojeg potpisuju Ribić, Mihalinec, Laktašić i Prašnjak
Vidi originalni članak

Iako je dio sindikalista nakon sastanka u Vladi kazao kako su se odrekli božićnica za ovu i sljedeću godinu te regresa za 2013. uslijedio je obrat. Predstavnici Matice hrvatskih sindikata u srijedu navečer opovrgnuli su da su postigli dogovor s Vladom i da se neće isplatiti božićnice, regresi i jubilarne nagrade, javlja RTL.

- Nečuvena je manipulacija koju je večeras napravila Vlada RH uz pomoć Spomenke Avberšek. Sindikati se na današnjim pregovorima nisu odrekli božićnice, regresa, jubilarne nagrade kako su to izvijestili Mirando Mrsić i Spomenka Avberšek a prenijeli mediji. O manipulaciji i stvarnom događanju na pregovorima izvijestit ćemo na konferenciji za tisak - stoji u priopćenju kojeg su potpisali Vilim Ribić, Branimir Mihalinec, Zvonko Laktašić i Anica Prašnjak. 

Daljnje pregovore sa sindikatima ministar Gordan Maras najavio je za sljedeći petak. Sljedeći put planiraju razgovarati o prijevozu i nekim drugim materijalnim pravima, koje Vlada namjerava srezati. Vlada predlaže i da se dnevnice smanje sa 180 na 150 kuna, a da se jubilarna nagrada daje samo onima koji idu u mirovinu.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • AnteTomi 05.07.2012.

    sami smo krivi kakvi narod takvi politićari sve lopov do lopova

  • AnteTomi 05.07.2012.

    ma koji sindikat potpisat će i više nego što se od njih traže samo mi je žao što sam se borio zaovu državu

  • Berislav Zemunik 05.07.2012.

    Plaće sindikalaca su od 13000-15000 kuna, a kažu zato da bi bili što ravnopravniji kad pregovaraju s političarima. Kao što političari ne pitaju birače tako i sindikalni čelnici ne razgovaraju sa članstvom. Oni misle umjesto nas. Ukoliko vlada sve oduzme onda se sindikati moraju ugasiti, jer više članstvo nema za članarinu a isti nemaju svrhu, ali oni će reći da imamo pravnu zaštitu i da ih zbog toga trebamo i dalje plaćati. Ima ih toliko puno kao ministara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare