To je to što me zanima!

Ovo je najokrutniji kviz: Djeca plaču i dobivaju slom živaca...

U kvizu Child Genius nastupaju darovita djeca čiji roditelji često od njih očekuju i više nego što ona mogu znati. Zbog toga djeca nakon ispadanja iz kviza plaču...
Vidi originalni članak

Child Genius , jedan je od najokrutnijih TV kvizova, smatra Daily Mail . Riječ je o kvizu u kojem se natječu darovita djeca čiji nastupi često zbog prevelikih očekivanja roditelja završe u suzama.

Pritisak je bio i prevelik za Tudora (8) kojeg su roditelji danima pripremali za nastup. Dječak nije imao niti malo slobodnog vremena i cijelo je vrijeme bio okružen enciklopedijama, rječnicima, knjigama. Roditelji su ga ispitivali i zahtijevali od njega savršeno znanje.

Kada u kvizu nije postigao ono što su htjeli rekli su mu da očito nije tako dobar, kao što su oni mislili. Nije ih zanimala niti činjenica da je njihov sin znao odgovore na brojna pitanja koja sigurno ne bi znali niti odrasli.

Među natjecateljima u nedjelju je bila i Eleanor (12) koja je, emisiju prije morala propustiti zbog sloma koji je doživjela i prije nego je došla na podij. Njezina majka tvrdi da ju ona nije prisilila da sudjeluje u kvizu nego da se djevojčica sama prijavila.

U nedjelju je u kvizu nastupao i Cuneyd iz Londona koji ima Aspergerov sindrom, odnosno jedan od oblika autizma. On je snimljen kako u jednom trenutku lupa glavom o ormarić u školi jer ne može odgonetnuti značenje neke riječi. Iz kviza je brzo ispao jer nije znao slovkati riječ.

Channel 4 kaže da se snimanje može prekinuti u svakom trenutku ako to roditelji zatraže. Kažu i da su djeci na raspolaganju psiholozi koji su ih intervjuirali prije showa.

Idi na 24sata

Komentari 135

  • drm2 06.08.2014.

    di su institucije za prava djece u ovakvim" demokratskim" drzavama djeca se stavljaju ko odrasle osobe i sile ih na ubrzano odrastanje i emocionalne šokove kakve još netrebaju imat umijesto da se igraju i uće polako i sa smirenošću njih se razbija emotivno koće bit odgovoran za njihove emocionalne poteškoće u budućnosti niko,a trebali bi snositi društvo organizacije i na kraju roditelji sami koji svoju djecu prijavljuju na ovakve "gluposti" zbog broja gledanosti prema nekoj tv postaji jadno i žalosno u kakvom svijetu živimo u 21 st.

  • ella123xD 05.08.2014.

    a ludi mama i tata ,to je već previše..

  • LebronPetrovic 05.08.2014.

    Zašto bi dijete trebalo znati više od lijenih i iskompleksiranih roditelja ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare