To je to što me zanima!

Ovo je najtužnija rivijera na hrvatskoj obali. U jednoj maloj općini propali su milijuni eura...

NOVI EXPRESS Na području općine Gradac, dijelu poznate Makarske rivijere, je 14 bivših odmarališta tvrtki iz BiH. To je hrvatski rekord. Većina je derutna i odavno propala, a načelnik je očajan zbog ignoriranja države
Vidi originalni članak

Đuro Salaj, Valter Perić, Mostarci, Saobraćajci, Trgovci, Građevinari... Ovo je samo dio radničkih odmarališta na području općine Gradac koji su u vrijeme bivše države ostvarivali milijune noćenja. Na području te općine na Makarskoj rivijeri ima ih ukupno 14, a ima ih još u drugim općinama na tom obalnom potezu i nekad su te građevine radnicima značile godišnji odmor na moru koji su si mogli priuštiti. Takav oblik socijalnog turizma danas ne postoji, a zbog prijepora oko vlasništva nad vrijednim nekretninama, kao i krutih zakonskih okvira i stavova “pregovarača”, za sada ne postoji ni nada da će uskoro postati dio komercijalnog turizma. Imovinsko-pravna zavrzlama u ovom slučaju prešla je granice Hrvatske, jer navedena su odmarališta bila rezervirana za radničku klasu Bosne i Hercegovine.
 

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • melin51 18.09.2022.

    Mnogo djece socijalizma ugledalo je prvi puta more baš u ovakovim odmaralištima a danas krvoloci kapitalizma otimaju ono što nije njihovo.

  • RadojkaUrban 17.09.2022.

    Dokaz da našu vlast nije briga ni za tuđe ni za svoje. Sramotno

Komentiraj...
Vidi sve komentare