To je to što me zanima!

'Ovo je nastavak hajke zbog odštete koju tražim od države'

U potpunosti ću surađivati s istražnim tijelima kako bi dokazao da sam na javnom natječaju kupio Mesnu industriju Gavrilović na zakonit način, tvrdi Đuro Gavrilović
Vidi originalni članak

Uvjeren sam da ovo predstavlja nastavak hajke državnih institucija zbog međunarodne arbitraže u kojoj Mesna industrija Gavrilović potražuje odštetu od RH. Pritiscima na mene osobno, moju obitelj te tvrtku Gavrilović želi se utjecati na konačnu odluku arbitražnog suda, tvrdi Đuro Gavrilović u priopćenju za medije. 

Poručio je kako će o ovom procesu "iniciranom od strane DORH-a'' obavijestiti i arbitražno vijeće u Washingtonu koje rješava spor između Mesne industrije Gavrilović i Vlade RH. 

- Poduzet ćemo sve zakonske mjere kako bi zaštitili naša prava kao investitora i zatražiti od arbitražnog vijeća, ali i drugih međunarodnih institucija zaštitu od tih pritisaka - stoji u Gavrilovićevu priopćenju. 

Dodaje kako je prilikom kupnje Mesne industrije Gavrilović u stečaju postupao ''u cijelosti u skladu sa zakonskim propisima''. 

-  U potpunosti ću surađivati s istražnim tijelima kako bi dokazao da sam na javnom natječaju 1991. kupio Mesnu industriju Gavrilović u stečaju na zakonit način - zaključuje se u priopćenju. 

Podsjetimo, USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv Đure Gavrilovića (74) zbog sumnje da je ratni profiter koji je zloporabio položaj i ovlasti i poticao na zlouporabu položaja i ovlasti. 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • JureDejanović 28.11.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • 27.11.2014.

    Mislim da si nitko u Hrvatskoj legalno stečenim novcem ne može priuštiti avion ili helikopter, što li je ovo na slici.

  • Halo Bing, kako brat 27.11.2014.

    Jedva čekamo Đurino LOGIČNO I ARGUMENTIRANO objašnjenje za sljedeče neosporne činjenice; Do 1945te strara tvornica Gavrilović (u vlasništvu fam. Gavrilović) sastojala od 3 stare zgrade u centru Petrinje, a tvornica nama svima poznata izgrađena je POSLIJE 2. SVJ RATA, i to na potpuno drugoj lokaciji od one prije 2. svjetskog rata, I do početka domovinskog rata i pretvorbe rata, Gavrilović je, sa svom infrastrukturom te pokretninama i nekretninama vrijedio oko 3 milijarde dolara. Sastojao se od; osim proizvodnog pogona, tvornice stočne hrane u Petrinji, kapaciteta do 60 000 tona godišnje sa silosima, - tri reprocentra; za 60 000 komada odojaka, tri farme junadi sa 17 000 komada godišnje te 3000 hektara zemlje u svrhu proizvodnje silaže za tov te junadi - 500 vlastitih prodavaonica (poslovnih prostora), velika skladišta, odmarališta, hotele,,,,,,, . SVE TO IZGRAĐENO OD 45TE NADALJE.* Sad se sami pitajte koliko su 2 zgrade i jedno skladište-šupa u centru Petrinje, čiji vlasnici familija Gavrilović jesu bili (al i to ne potpuni) mogle vrijediti prije 1945. 3 milijarde dolara sigurno NISU. A usprkos devastaciji u Domovinskom ratu, nisu mogli ni vrijediti ni 3 miliona ondašnjih njemačkih maraka (oko 12 miliona kuna) za koliko je Đuro Gavrilović kupio sve (ili večinu navedenog) za trajanja Domovinskog Rata, NEGO MNOGO VIŠE.

Komentiraj...
Vidi sve komentare