To je to što me zanima!

Ovo je piton koji je muškarca zgrabio za penis u wc-u: 'Susjed je zaboravio zatvoriti terarij'

Imao sam na umu da je zmija u tom trenutku isto stresirana i da iz tog razloga može ugristi, rekao nam je šef službe za reptilske hitne slučajeve u Grazu
Vidi originalni članak

Jučer oko šest sati ujutro policija u Grazu je primila neobičan poziv. Kada su došli na mjesto događaja u stanu su zatekli starijeg muškarca (65) sa krvavim genitalijama. Rekao im je da mu je to učinio piton koji se na nepoznat način našao u wc školjci u njegovom toaletu. 

Kada se probudio da obavi jutarnju nuždu muškarac je sjeo na školjku. Tada je osjetio kako ga je nešto zgrabilo za genitalije. Pogledao je i imao što za vidjeti. Albino piton koji je iz iskočio iz wc školjke i ugrizao ga za penis.

POGLEDAJTE VIDEO Piton muškarca ugrizao za penis na wc-u

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

- Policajci nisu očekivali da će u wc školjci zateći zmiju. Nazvali su eksperta za gmazove koji je zmiju izvadio iz toaleta, a muškarcu koji je manje krvario iz genitalija su pozvali vozilo Crvenog križa. Prevezen je u ambulantu s lakšim ozljedama – rekao nam je glasnogovornik štajerske policije Markus Lamb.

Lamb je istaknuo kako se policijski djelatnici na terenu susreću sa neuobičajenim situacijama, ali da ovako nešto još nisu doživjeli.

- Znaju nas ljudi zvati zbog zmija u vrtu, ali ovakva konstelacija i još k tome da je netko ozlijeđen, to još do sada nismo imali – kaže Lamb.

NEUGODNO IZNENAĐENJE Strava u Grazu: Piton zgrabio muškarca za penis na wc-u

Ništa manje neobično ovo nije bilo za Wernera Stangla koji vodi službu za reptilske hitne slučajeve s devet zaposlenika. Odazvao se na poziv policije. Kaže kako je u ovom slučaju, unatoč opremi koja je predviđena za hvatanje zmije posao morao obaviti rukom.

- Sa zmijama radim već 40 godina. Znao sam da nije otrovan i da je njegovo vađenje sa zaštitnom rukavicom za mene siguran potez. Imao sam na umu da je zmija u tom trenutku isto stresirana i da iz tog razloga može ugristi. U ovom slučaju, obzirom na njegovu veličinu od 1,6 metara zubi nisu bili veliki. Mogao je samo probiti kožu i nanijeti lakše ozljede. Zmije koje nisu otrovne opasne su tek od 3 metra veličine – rekao nam je Stangl napomenuvši kako albino pitoni mogu narasti i do 10 metara dužine kada, obzirom na veličinu zubiju, ugrizom mogu usmrtiti čovjeka.

Nestašni piton je spašen, otuširan i nije dugo ostao u rukama krotitelja gmazova. Ozlijeđeni čovjek je znao da njegov 24-godišnji susjed drži zmije u stanu pa je bilo naznaka na koja vrata pokucati. Werner Stangl također ga je mogao locirati na temelju registra vlasnika gmazova. 24-godišnjeg susjeda zamolili su da provjeri da li mu je svih 11 zmija na broju. Tada je ustanovio da mu nedostaje albino piton. 

Werner Stangl je istaknuo kako pitoni u svom prirodnom tropskom okruženju uživaju vlagu, vole plivati i roniti, a u ovom slučaju odvodni sustav je pitonu bio jedini izlaz iz stana. 

- Mladić je zaboravio zatvoriti terarij, inače su zmije kod njega jako dobro smještene, imaju vodu i hranu. To vam je kao da ste zaboravili zatvoriti vrata ili prozor pa su pas ili mačka odlučili pronjuškati po susjedstvu. Samo u ovom slučaju nije riječ o psu već o zmiji – kaže Stangl, dodajući da je ovakvo nešto u Australiji ili Južnoj Americi normalna pojava, ali ne i u Austriji.

ODNIJELI ZMIJU U PRIRODU Vatrogasci u akciji kod Poreča: Uplašeni mještani zvali ih jer su mislili da im je u šahtu poskok

Na isti način mladić će pred sudom biti i tretian. Kao za ugriz koji je nekome nanio njegov pas. Riječ je o nenamjernom nanošenju lakših ozljeda penisa zbog čega će odgovarati pred gradskim odvjetništvom. Veterinarska inspekcija će ustanoviti da li su zmije smještene na ispravan način, a u najgorem slučaju bi mu mogle biti oduzete, rekao nam je Markus Lamb, glasnogovornik štajerske policije.

65-godišnji susjed je još u šoku, a nakon kratkog tretmana u ambulanti pošten je doma. 

- Bez obzira na nedaću, mislim da se ovomu čitav svijet smije, žene se više smiju nego muškarci, vjerojatno zbog mjesta ugriza - zaključio je štajerski stručnjak za gmazove kada smo ga pitali da sa odmakom procjeni ozbiljnost situacije. 

Idi na 24sata

Komentari 84

  • nightrider21 22.07.2021.

    Uh da je bila crna mamba bio bi piso crn i otpo.

  • nightrider21 22.07.2021.

    Trebali su mu prvo zube izvadit.

  • dvadesetčetverosatnivirusić 19.07.2021.

    zato ja uvijek pišam kroz prozor i nema brige

Komentiraj...
Vidi sve komentare