Obavijesti

News

Komentari 84

Ovo je piton koji je muškarca zgrabio za penis u wc-u: 'Susjed je zaboravio zatvoriti terarij'

Ovo je piton koji je muškarca zgrabio za penis u wc-u: 'Susjed je zaboravio zatvoriti terarij'

Imao sam na umu da je zmija u tom trenutku isto stresirana i da iz tog razloga može ugristi, rekao nam je šef službe za reptilske hitne slučajeve u Grazu

VIDEO

Jučer oko šest sati ujutro policija u Grazu je primila neobičan poziv. Kada su došli na mjesto događaja u stanu su zatekli starijeg muškarca (65) sa krvavim genitalijama. Rekao im je da mu je to učinio piton koji se na nepoznat način našao u wc školjci u njegovom toaletu. 

Kada se probudio da obavi jutarnju nuždu muškarac je sjeo na školjku. Tada je osjetio kako ga je nešto zgrabilo za genitalije. Pogledao je i imao što za vidjeti. Albino piton koji je iz iskočio iz wc školjke i ugrizao ga za penis.

POGLEDAJTE VIDEO Piton muškarca ugrizao za penis na wc-u

Pokretanje videa...

Piton u Grazu 01:28

 

- Policajci nisu očekivali da će u wc školjci zateći zmiju. Nazvali su eksperta za gmazove koji je zmiju izvadio iz toaleta, a muškarcu koji je manje krvario iz genitalija su pozvali vozilo Crvenog križa. Prevezen je u ambulantu s lakšim ozljedama – rekao nam je glasnogovornik štajerske policije Markus Lamb.

Lamb je istaknuo kako se policijski djelatnici na terenu susreću sa neuobičajenim situacijama, ali da ovako nešto još nisu doživjeli.

- Znaju nas ljudi zvati zbog zmija u vrtu, ali ovakva konstelacija i još k tome da je netko ozlijeđen, to još do sada nismo imali – kaže Lamb.

Strava u Grazu: Piton zgrabio muškarca za penis na wc-u
Strava u Grazu: Piton zgrabio muškarca za penis na wc-u

Ništa manje neobično ovo nije bilo za Wernera Stangla koji vodi službu za reptilske hitne slučajeve s devet zaposlenika. Odazvao se na poziv policije. Kaže kako je u ovom slučaju, unatoč opremi koja je predviđena za hvatanje zmije posao morao obaviti rukom.

- Sa zmijama radim već 40 godina. Znao sam da nije otrovan i da je njegovo vađenje sa zaštitnom rukavicom za mene siguran potez. Imao sam na umu da je zmija u tom trenutku isto stresirana i da iz tog razloga može ugristi. U ovom slučaju, obzirom na njegovu veličinu od 1,6 metara zubi nisu bili veliki. Mogao je samo probiti kožu i nanijeti lakše ozljede. Zmije koje nisu otrovne opasne su tek od 3 metra veličine – rekao nam je Stangl napomenuvši kako albino pitoni mogu narasti i do 10 metara dužine kada, obzirom na veličinu zubiju, ugrizom mogu usmrtiti čovjeka.

Nestašni piton je spašen, otuširan i nije dugo ostao u rukama krotitelja gmazova. Ozlijeđeni čovjek je znao da njegov 24-godišnji susjed drži zmije u stanu pa je bilo naznaka na koja vrata pokucati. Werner Stangl također ga je mogao locirati na temelju registra vlasnika gmazova. 24-godišnjeg susjeda zamolili su da provjeri da li mu je svih 11 zmija na broju. Tada je ustanovio da mu nedostaje albino piton. 

Werner Stangl je istaknuo kako pitoni u svom prirodnom tropskom okruženju uživaju vlagu, vole plivati i roniti, a u ovom slučaju odvodni sustav je pitonu bio jedini izlaz iz stana. 

- Mladić je zaboravio zatvoriti terarij, inače su zmije kod njega jako dobro smještene, imaju vodu i hranu. To vam je kao da ste zaboravili zatvoriti vrata ili prozor pa su pas ili mačka odlučili pronjuškati po susjedstvu. Samo u ovom slučaju nije riječ o psu već o zmiji – kaže Stangl, dodajući da je ovakvo nešto u Australiji ili Južnoj Americi normalna pojava, ali ne i u Austriji.

Vatrogasci u akciji kod Poreča: Uplašeni mještani zvali ih jer su mislili da im je u šahtu poskok
Vatrogasci u akciji kod Poreča: Uplašeni mještani zvali ih jer su mislili da im je u šahtu poskok

Na isti način mladić će pred sudom biti i tretian. Kao za ugriz koji je nekome nanio njegov pas. Riječ je o nenamjernom nanošenju lakših ozljeda penisa zbog čega će odgovarati pred gradskim odvjetništvom. Veterinarska inspekcija će ustanoviti da li su zmije smještene na ispravan način, a u najgorem slučaju bi mu mogle biti oduzete, rekao nam je Markus Lamb, glasnogovornik štajerske policije.

65-godišnji susjed je još u šoku, a nakon kratkog tretmana u ambulanti pošten je doma. 

- Bez obzira na nedaću, mislim da se ovomu čitav svijet smije, žene se više smiju nego muškarci, vjerojatno zbog mjesta ugriza - zaključio je štajerski stručnjak za gmazove kada smo ga pitali da sa odmakom procjeni ozbiljnost situacije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1