To je to što me zanima!

Ovo je posljednja fotka dječaka koji je preživio žičaru smrti, u bolnici pitao: 'Gdje je mama?'

Fotografija dječaka nastala je tek nekoliko sekundi prije tragedije pada žičare u kojoj je umrlo 14 ljudi. Dječak je trenutno u bolnici gdje su ga stavili u medicinski induciranu komu.
Vidi originalni članak

Nekoliko trenutaka prije pada žičare snimljena je posljednja fotografija malenog Eitana (5), jedinog preživjelog u velikoj tragediji u nedjelju u talijanskoj regiji Pijemont, u kojoj je poginulo 14 ljudi. 

Pogledajte video: U padu žičare poginulo 14 ljudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Eitan na slici stoji kraj svog pradjeda i gleda kroz prozor žičare.

Pitao: 'Gdje je mama?'

U tragediji je umrla Eitanovi roditelji, Amit Biran (30) i Tal Peleg-Biran (26) i dvogodišnji brat te prabaka Barbara (71) i Yitzhak Cohen (81).

Eitan je pri dolasku u bolnicu upitao "Gdje je mama?"

Nisu mu rekli. Stavili su ga u induciranu komu zbog prijeloma lubanje.

Policija je uhitila troje ljudi, inženjera žičare, direktora službe i operativnog šefa službe koji su na žičari svjesno ostavili uređaj koji deaktivira kočnice u slučaju nužde.

UBOJSTVO IZ NEHAJA Skandalozno: Mrtvi su jer se htjelo izbjeći kašnjenje žičare

Sigurnostni sustav nije se aktivirao kada je puknuo nosivi kabel. Istražitelji su otkrili da je sustav sigurnosnog kočenja namješten kako bi se izbjeglo kašnjenje žičare, rekla je za ANSA-u javna tužiteljica Olimpia Bossi.

- Uvjereni da kabel nikada neće puknuti, poduzeli su rizik koji je doveo do fatalnih posljedica. - rekla je Bossi i dodala da je ovo uhićenje "posljedica, vrlo ozbiljna i uznemirujuća, naše istrage".

NAKON STRAVIČNE NESREĆE Eitan (5) je jedini preživio pad žičare, o njemu će skrbiti teta iz Izraela: 'Molimo se da preživi'

Teretit će ih se za ubojstvo iz nehaja, izazivanje nenamjerne katastrofe i uklanjanje instrumenata za sprječavanje nesreće.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • general lopov 27.05.2021.

    Žalosno do bola.A ovaj "posljednja fotka".Jesi mislio da pišeš o karleuši ili šuput.Sram te bilo!

  • 27.05.2021.

    e živote!

  • Prokisla Maneštra 27.05.2021.

    Nenamjerno i nehaj? lolčina čovječe. Svaki propust na radnom mjestu iz nemarnosti nije nehaj već čista namjera, suditi odgovornima za svaku žrtvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare