News

Komentari 9

Eitan (5) je jedini preživio pad žičare, o njemu će skrbiti teta iz Izraela: 'Molimo se da preživi'

Eitan (5) je jedini preživio pad žičare, o njemu će skrbiti teta iz Izraela: 'Molimo se da preživi'

U nesreći pada žičare preživio je samo petogodišnji dječak, a 14 ljudi je poginulo. Dječak je hospitaliziran i ima ozljede glave i lomove. O malenom Eitanu, njegova bi teta mogla preuzeti brigu...

Petogodišnji dječak, jedini preživjeli u nesreći pada žičare s dvadeset metara visine u kojemu je poginulo 14 ljudi, hospitaliziran je u Torinu s lomovima lubanje i nogu. Nesreća se dogodila u nedjelju oko 12,30 sati u Stresi na obalama jezera Maggiore na sjeveru Italije kada je puknuo kabel koji je držao kabinu u kojoj je bilo 15 ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO:

- S ozljedom glave je sve složenije i kolege još ne znaju kako će se razvijati situacija, ali normalno je da je to slučaj. Odsjeli smo u hotelu u blizini, samo da bismo se malo odmorili, ali sada smo ovdje, uz Eitana. I navijamo za njega. - objasnila je njegova teta Aya, koja je zajedno sa suprugom Nirkom, u nedjelju navečer stigla u Torino kako bi bila blizu svog nećaka.

- Shvatili smo da je Eitan još uvijek živ tek kada smo vidjeli da se njegovo ime ne nalazi na popisu žrtvava. Na tom popisu bili su i Talovi baka i djed, dvije starije osobe koje su nakon cjepiva odlučile doći u Italiju posjetiti svoje unuke. Bili su dvoje umirovljenika, a zbog projektila u Izraelu zasigurno nisu mislili da se tako nešto može dogoditi u Italiji. Apsurdno je da bi se takvo što moglo dogoditi iako su se udaljili od rata. - dodala je Aya.

Najmlađa žrtva nesreće je dvogodišnji dječak Tom Biran koji je živio u Paviji s roditeljima Amitom (30) i Talom Pelegom (26), koji su također poginuli. Među žrtvama su i baka i djed dvogodišnjaka, Barbara Cohen Konisky (71), Itshak Cohen (81). Poginula je cijela jedna peteročlana obitelj. Poginula su i dva mlada para - Serena Cosntino (27) i njen dečko  Mohammadrez Shahaisavandi (22) te Silvia Malnati (26) i Alessandro Merlo (29). Devetogodišnje dijete podleglo je ozljedama. Život su izgubili i Vittorio Zorloni (54), Elisabetta Persanini (38) te Angelo Vito Gasparro (45) i Roberta Pistolato (40).

Za nesreću su saznali kada su im prijatelji počeli slati poruke 'Žao mi je'. Nisu imali pojma što se događa.

- Prvo sam pomislio da je u Izraelu pala još jedna raketa. Mislio sam da je možda netko koga znam umro. Tada sam, da bih bio siguran, nazvao brata i nisam dobio odgovor, a isto se dogodilo i sa šogoricom. U tom sam trenutku shvatio da nešto nije uredu. Nazvao sam svoje kontakte, oni su me obavijestili, ali potvrda talijanske vlasti došla je tek nakon dva sata. U trenutku sam shvatio tragediju. Izgubio sam brata Amita, šogoricu Tal i Toma, dvogodišnje slatko dijete. - rekao je Nirko, Ayain suprug i tetak malenog Eitana.

 

Najčitaniji članci