To je to što me zanima!

Ovo je ruta kojom će Povorka ponosa obići ulice Zagreba

Jubilarni, deseti Zagreb Pride počinje u 14 sati. Organizatori pozivaju građane da se pridruže skupu. Policija tvrdi da neće doći do izgreda i napada na povorku
Vidi originalni članak

U subotu, 18.6. održat će se jubilarni, deseti Zagreb Pride. U 14 sati na Trgu žrtava fašizma, počinje politički javni skup- Povorka ponosa. To je središnji događaj ovogodišnjeg Zagreb Pridea na kojem će se promovirati različitosti među ljudima te jednaka prava za sve ljude.

-Želimo živjeti u gradu i zemlji koja slavi različitosti i jamči jednaka ljudska prava svim svojim građanima. Sutrašnja poruka je poruka mira i tolerancije. Zato pozivamo i ostale sugrađane da nam se pridruže u još jednoj povijesnoj povorci ponosa!-stoji u priopćenju medijima organizatora Zagreb Pride. Organizatori ističu kako se solidariziraju sa svima koji trpe diskriminaciju ili neku vrstu nasilja zbog svoje seksualne orijentacije. 

Policija je spremna za sutrašnju povorku te tvrde da nikakvih izgreda neće biti, svaki napad ili uvredu na  sudionike povorke će se tretirati kao zločin iz mržnje. Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je da će policije biti više no u Splitu, te da MUP blisko surađuje s organizatorima povorke. Borovec  je nezadovoljan suradnjom s organizatorima zbog odbijanja prijedloga policije da se ruta povorke promijeni. MUP je predložio izbjegavanje Cvjetnog trga, Varšavske ulice i Preradovićeve ulice, što su organizatori odbili.

Sutrašnji Zagreb Pride započinje u 14 sati na Trgu žrtava fašizma, a oko 15 sati će stići do Ilice. U 17 sati je na Zrinjevcu organiziran zabavni program i koncert. Ruta kojom će se kretati povorka je: -Račkoga-Trg hrvatskih velikana-Jurišićeva-Trg bana Jelačića-Ilica-Gundulićeva-Varšavska-Ulica Petra Preradovićeva-Teslina-Zrinjevac . Predviđena su kraća zaustavljanja na ruti te petominutno obraćanje javnosti na Trgu bana Jelačića ispod zastave duginih boja.           

Idi na 24sata

Komentari 603

  • cathryn_1 20.06.2011.

    Povorka ponosa? OMG, zbljuv...

  • MAX 2010 20.06.2011.

    u duhu "parada" mogli bi sada imati paradu recimo kriminalci pa alkići pa napušeni pa prometni prekršitelji i mnoge druge recimo osujećene grupe i kategorije .POLICIJA po analogiji mora "štiti"sve i tak milion po milion pa nebu love za izbore ili još bolje po :J.K. doktrini prvo uzeti invalidima (niti mogu paradirati ni protestirati).a pokazala je da je to najlakše(participacije,cestarinei.td.)slažem se da je najbolji odgovor SUZDRŽATI SE I IGNORIRATI !!!!

  • klaus1 20.06.2011.

    od kada je povorka pedera i lezbijki,povorka ponosa?!?i po kojim i čijim kriterijima?!?!?Neki političari se naprosto natječu tko će nam nametnuti i promijeniti stav prema ovoj nakaradi.Više ni ne biraju sredstva.A mi svi to sve plačamo.Kao i ove peder balove.Sve to dolazi s teškobolesnog zapada.Tamo je već ono što je do sada bilo normalno nenormalno,opasno i nepočudno,a ove nakaznosti su in.Stvarno da se normalan svijet zabrine.Ali ništas nije slučajno.I dok nas političari zabavljau sa pravima pedera,potiho nas spremaju isporučiti eliti-krupnom kapitalu.Isto kao što su isporučili Mađare,Rumunje itd.Zato već pola EU gori.

Komentiraj...
Vidi sve komentare