To je to što me zanima!

'Ovo je zatvor': Obitelj stradale djevojčice ne može iz Tovarnika

MUP je odvjetnicu Bezbradicu obavijestio da ne može pravno zastupati obitelj Hosseini koja je u Hrvatskoj tražila azil jer, navodno, ne mogu imati istog odvjetnika u tom i drugim pravnim postupcima
Vidi originalni članak

Dva tjedna nakon što je obitelj poginule afganistanske djevojčice zatražila azil u Hrvatskoj, a njihova odvjetnica Sanja Bezbradica zatražila što hitniji premješaj u prihvatni smještaj u zagrebačkom Porinu, slučaj se nije pomaknuo s mrtve točke. 

TRENUTNO SU U VRBANJI Majka poginule Madine s petero djece zatražila azil u Hrvatskoj

Majka 6-godišnje Madine Hosseini sa suprugom i petero svoje djece smještena je u Tranzitni prihvatni centar Tovarnik i tamo već dva tjedna čeka premještaj. MUP je obitelj i Bezbradicu obavijestio kako im ona ne može biti odvjetnica i zastupati ih u proceduri dobivanja azila jer, kako tvrde, problem leži u činjenici da su joj punomoć potpisali u Srbiji.

Kako navodi Novi list, obitelji je navodno rečeno i da ne može imati istog odvjetnika u postupku odobrenja međunarodne zaštite i drugim pravnim postupcima.

UDRUGA ARE YOU SERIOUS: 'Obitelj male Madine policija je opet protjerala iz Hrvatske...'

Odvjetnica Bezbradica kaže kako to nema nikakve veze. 

- Isti odvjetnik vas može zastupati u više postupaka - ističe i dodaje kako već nekoliko dana bezuspješno pokušava kontaktirati obitelj u Tovarniku. MUP ju je, kaže, izvijestio, da ih ne može zastupati jer nije dobila njihovu punomoć. 

Maloljetna sestra poginule Madine u utorak je, piše Novi list, kontaktirala Centar za mirovne studije tvrdeći da njezinu majku traže da potpisuje dokumente koji su na hrvatskom jeziku, a koje ona, očekivano, ne razumije. Dodala je i da su 1. travnja njezini majka i otac odvedeni na sud gdje je od njih zatraženo da govore o okolnostima u kojima je krajem prosinca njihova 6-godišnja kći poginula u naletu vlaka. U glasovnoj poruci koju je ostavila kazala je i kako Tovarnik 'nije kao zatvor, već jest zatvor'.

POLICIJA IH IPAK NATJERALA? Iskaz strojovođe: 'Madina je hodala prugom prema Šidu...'

Odvjetnica kaže kako očekuje da se obitelji neće kršiti njihova temeljna ljudska prava te da će im se omogućiti da sami izaberu pravnog zastupnika. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • marijan50 04.04.2018.

    Daj molim vas, mičite taj drlog sa naslovnica! Mi sigurno imamo većih životnih problema u Hrvatskoj od takvih mufljuza koji nam ulaze u zemlju sa desetinama tisuća eura u džepu. Dosta već toga!

  • Arbitraža 04.04.2018.

    Divna slika društva iščitava se iz ovih komentara! Nečovječnost u njima caruje, sa valjda 97% : 3%. Vjernika-katolika 87% ukupnom staovništvu. Uskrs tek završio. Ni pogibija djeteta, ni očaj roditelja s preostalom djecom koji nikako, ni nakon toliko patnji, na predugom izbjegličkom putu, ne mogu steći pravo na ljudski, dostojan smještaj-ništa ne dopire do srca ovih 97%. Mrcvarenje koje tragdijo pogođena obitelj doživljava "saslušanjima", iznudom potpisivanja dokumenata na hrvatskom jeziku i zabranom rada odvjetnici koju su angažirali, priliče nekoj drugoj zemlji, a ne civiliziranoj Hrvatskoj. Što bi svih ovih 97% komentiralo da je netko ovako tretirao hrvatske izbjeglice 1991-1995.?

  • Lala1808 04.04.2018.

    gospođi dati da odšeće ravno u krilo merkelice ona ih je zvala ne mi

Komentiraj...
Vidi sve komentare