To je to što me zanima!

Ovo su ljudi koji su preminuli u podmornici Titan: Među njima otac i sin, britanski milijarder...

Na održanoj konferenciji nisu mogli potvrditi hoće li američka obalna straža moći izvući tijela petero putnika na podmornici Titan
Vidi originalni članak

Krhotine otkrivene u blizini olupine Titanica potječu od nestale podmornice, a svih pet putnika je poginulo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Shahzada Dawood (48), član uprave dobrotvorne organizacije Prince's Trust, i njegov sin Sulaiman Dawood (19) poginulo su u turističkoj podmornici koja ih je odvela prema poznatoj olupini Titanica u Atlanstkom oceanu, 600 kilometara od obale Newfoundlanda, piše DailyMail.

NISU NAŠLI TRUP Stručnjak za potrage tvrdi: 'Pronađeni su dijelovi Titana'

Obitelj Dawood jedna je od najbogatijih u Pakistanu, a ima i jake veze s Velikom Britanijom. Shahzadin otac Hussain (79) predsjednik je Dawood Hercules Corporationa, koja proizvodi kemikalije, i Engro Corporationa, tvrtke koja proizvodi gnojiva, hranu i energiju. Rođen je u Mumbaiju, a školovao se na Sveučilištu Sheffield.

U podmornici je poginuo i britanski milijarder Hamish Harding, francuski pilot podmornice Paul-Henri Nargeolet te izvršni direktor OceanGatea, Stockton Rush.

INVESTITOR 'Podmornica je dizajnirana da se sama vrati na površinu'

Na održanoj konferenciji nisu mogli potvrditi hoće li američka obalna straža moći izvući tijela petero putnika na podmornici Titan.

- Ovo je nevjerojatno nepopustljivo okruženje - naveli su.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, američka obalna straža u četvrtak je priopćila kako je robotska podmornica na daljinsko upravljanje (ROV) pronašla krhotine na dnu Atlantskog oceana. Petero putnika je poginulo.

NAŠLI OSTATKE PODMORNICE? Obalna straža: Naša robotska podmornica našla je krhotine na području potrage, kraj Titanica

Ekspedicijski brod Polar Prince u subotu je isplovio iz St. Johnsa u Newfoundlandu, a podmornica je porinula u nedjelju oko četiri sata ujutro.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • urnebes 23.06.2023.

    ja da sam milijarder nikada se nebi odlučio na ovako nešto, preopasno, svu bi lovu spisko u kupleraju.

  • centarfor9 23.06.2023.

    Tko je toliko pametan od onih koji je izjavio da je uzrok nesreće pad tlaka u kabini. NEVJEROJATNO. U kabini je tlak kao i u avionu pa zato putnici mogu disati bez maski, a izvan TITANA je 380 bara. Titan je ili zdrobljen kao limenka piva zbog konstrukcijskih grešaka na izvedbi koj nije dovoljno čvrsta za toliki tlak, na što su konstruktori upozoravani, ili je zakaćio dio Titanika i rasporio se a nakon prve sitne pukotine Titan je zdroblje. u tom trenutku ga je pritisak zdrobio. Putnici su imali "sreću" jer ništo od toga nisu osjetili.

  • kp 23.06.2023.

    Tražili vraga vrag im ispunio želju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare