To je to što me zanima!

Ovo su nove mjere Vlade: Manji računi za struju i plin, pomoć ide i za umirovljenike i roditelje...

Paket mjera pomoći za ublažavanje inflatornih učinaka i porasta cijena energenata težak je 1,7 milijardi eura, a trebao bi vrijediti godinu dana
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković predstavio je javnosti konture novog paketa mjera za pomoć građanima i gospodarstvu vrijedan 1,7 milijardi eura, koji sadrži tri glavne stavke - ublažavanje rasta cijena energije, ublažavanje inflatornih pritisaka, te posebne potpore i poticaje.

Cijena električne energije ostat će ista idućih šest mjeseci, do kraja rujna, a cijena plina godinu dana, do travnja iduće godine.

BILO BI LUDO DA OVO PROPUSTIŠ! Kako do 88 eura i još 10 ekstra popusta koje vam 24 Oranž daje? Ovo su tri laka koraka!

Cijena energenata idućih mjeseci ostaje ista i za lokalnu samoupravu, pa se troškovi struje i plina za dječje vrtiće, škole, gradsku upravu i komunalna poduzeća neće mijenjati .

PAKET OD 1,7 MILIJARDI EURA Novi paket mjera: Cijena struje ograničit će se na šest mjeseci, a cijena plina na godinu dana

Ostaje i jednokratna novčana pomoć za najugroženije, odnosno umirovljenike.

Svi koji imaju mirovinu do 260 eura dobit će 160 eura pomoći, oni koji imaju od 260 do 330 eura dobit će 120 eura, oni s mirovinom od 330 do 470 eura dobit će 80 eura, a oni s mirovinom od 470 do 610 eura dobit će 60 eura dodatka.

Povećava se također iznos dječjeg doplatka. 

BRANI PREDSJEDNIKA Grbin: Nevjerojatno je da premijer lakonski odbija Milanovićev poziv na suradnju

- Mjera će obuhvatiti 128.000 s ukupno 230.000 djece. Za jedno dijete pomoć će iznositi 45 eura, za dvoje djece 70 eura, za troje 100 eura, za četvero 130 eura, a za pet i više 160 eura. Isplata će biti u travnju, a ukupno je za to osigurano devet milijuna eura - rekao je Plenković. 

Vezano za ograničavanje cijena nekih namirnica, a trenutno ih je devet, premijer je istaknuo da još rade analizu, ali da sigurno neće proširivati njihov broj. 

- Možda - rekao je upitan hoće li onda smanjivati.

Paket mjera detaljnije će predstaviti sutra, a Vlada će ga usvojiti u četvrtak na sjednici.

Idi na 24sata

Komentari 98

  • Starao kljuse 14.03.2023.

    Znači da je Vlada opet preskočila najpotrebitije-invalide i teško bolesne kojima jedan odlazak u ljekarnu iznosi puno više od jednokratne pomoći onim sretnicima koji su bar u mirovini. Bravooo.A novac iz Evrope namjenjen invalidima moraju vratiti jer su ga upotrebili u druge svrhe.

  • i.hun 14.03.2023.

    Prvo ljude dovedu na rub siromaštva, a onda pomažu njihovim novcima.

  • Tata-sam_ 13.03.2023.

    cini se da je Plekovic bolesno plasljiv .... glede komentara i izraza nivea-face Njega boli anemija ovjerena od vojne lekarke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare