To je to što me zanima!

Ovo su suci koji su odlučili da Milanović ne može biti premijer ni mandatar, troje bilo protiv...

Za tu je odluku glasovalo devet ustavnih sudaca. Protiv su bili suci Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec. Sutkinja Ingrid Antičević Marinović nije došla na sjednicu
Vidi originalni članak

Ustavni sud danas je odlučio -  predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, to jest sudjelovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na predsjedničku dužnost doveo se u poziciju da ne može biti mandatar za sastav buduće vlade. Slijedom navedenog, na može biti ni premijer.

UZVRAĆA UDARAC Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda: Objavio samo jednu fotografiju

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović kazao je da Milanović, za razliku od SDP-a, kršio upozorenje Ustavnog suda od 18. ožujka i izrijekom ponavljao da je u kampanji kao budući predsjednik vlade.

Za tu je odluku glasovalo devet sudaca - predsjednik Miroslav Šeparović, Snježana Bagić, Mato Arlović, Davorin Mlakar,Miroslav Šumanović, Branko Brkić, Josip Leko, Mario Jelušić, i Rajko Mlinarić.

Troje sudaca bilo je protiv. To su redom Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec.

Oni su i objavili izdvojeno mišljenje.

Sutkinja Ingrid Antičević Marinović nije došla na sjednicu.

Abramović, Kušan i Selanec koji su bili protiv ovog, ali i ranijeg upozorenja Ustavnog suda, najavili su izdvojena mišljenja koja će biti objavljena na internetskoj stranici suda.

VIDEO: OŠTRA REAKCIJA NA USTAVNI SUD Grbin: To je posljedica panike patuljastog diktatora. Čuo sam se s Milanovićem. Imamo plan C

Nakon odluke koju mnogi nazivaju skandaloznom, u javnosti se nižu reakcije, što od strane vladajućih, što iz redova oporbe. Oglasio se i sam Zoran Milanović, najavivši press konferenciju u 17 sati. 

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • HerojTito5 19.04.2024.

    časni suci HDZ-a???

  • yocko 19.04.2024.

    Gospodo suci vi dobro znadete koga štitite, štitite HDZ i njihov lopovluk,,dali znadete da HDZ prodaje drogu i duhan preko policije za svoje financiranje,kažite vrhu ravnateljstva neka vam daju dopise koje im građani šalju, imate dopise i u unutarnjoj kontroli i u vladi koju vi uporno štitite a i na Pantovćaku,po građanima se puca po ulici i kad se to prijavi osobno načelnik u Križevcima neće ništa poduzeti,a ovi iz ravnateljstva ga štite  jer im treba za prljave poslove.

  • strmi007 19.04.2024.

    Svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare