To je to što me zanima!

Pacijent osoblju prijetio smrću, pobjegao kad su došli zaštitari

Doc. dr.sc. Hrvoje Mihalj za Dnevnik.hr je rekao da je riječ o rabijatnom pacijentu koji je već radio incidente. Slučaj su prijavili policiji koja bi danas trebala istražiti slučaj
Vidi originalni članak

Pacijent koji je sinoć došao u KBC Osijek potražiti pomoć posvađao se s liječnicom i sestrom, kao i nekoliko drugih članova osoblja, što je eskaliralo do te mjere da im je uputio prijetnje smrću.

Kako je za Dnevnik.hr kazao doc. dr.sc. Hrvoje Mihalj, predstojnik Klinike za ORL i nadređeni napadnutim djelatnicama, incident se dogodio oko 23:30, a on je odmah ujutro, kad je čuo što se dogodilo, prijavio sve policiji, koja bi trebala u četvrtak izaći na uviđaj.

Po njegovim informacijama, riječ je o rabijatnom pacijentu koji je već izazvao nekoliko incidenata, a da ne učini nešto gore od verbalne prijetnje, spriječila ga je zaštitarska služba, po čijem je dolasku pobjegao.

"Liječnica je normalno s njime komunicirala, smirivala ga je, no on je i njoj i sestri upućivao prijetnje te davao nepovezane komentare. Ovaj pacijent je već dolazio u bolnicu te radio slične probleme liječnicima i sestrama te im prijetio na razne načine, ali nitko o tome ne vodi nikakvu evidenciju", kazao je Mihalj.

"Tek smo kasnije doznali da je ta osoba već prijavljivana, no nigdje još nije došlo do nekog zapisnika niti je itko o tome obavijestio Komoru, liječnički zbor ili udrugu sestara. Mi ovdje ovisimo o intervencijama naše zaštitarske službe, jer ne znamo kakva osoba nam dolazi na pregled", rekao je Mihalj.

Liječnička komora osudila napad

Hrvatska liječnička komora osudila je u četvrtak napad na liječnicu osječkoga Kliničkog bolničog centra (KBC) koji se dogodio 21. veljače tijekom dežurstva na hitnom bolničkom prijamu.

Hrvatska liječnička komora u priopćenju navodi kako je još jedan liječnik postao žrtvom nasilja na svojemu radnom mjestu te da se "novi nedopustivi napad dogodio se u KBC-u Osijek, na hitnom objedinjenom bolničkom prijamu tijekom rada u dežurnoj službi". 

 Pacijent koji je otprije poznat po izgredima sada je verbalno napao i fizički prijetio specijalistici otorinolaringologije, a uz pomoć zaštitara udaljen je iz bolnice, priopćila je ta komora navodeći kako je o cijelom događaju obaviještena policija te je podnesen obrazac za prijavu neželjenog događaja prema osoblju.

 U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi izvijestili su kako provjeravaju okolnosti o događaju na koji je upozorila Hrvatska liječnička komora.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • stiven 24.02.2018.

    Osjecki kbc,tipican primjer nefunkioniranja,neorganizacije,samovolje,javašluka, Cudi me da u tom kbc-u nema toga i više,ljudi masovno bježe u druge bolnicke centre kao sl.brod i našice,gdje svi priznaju da je ophođenje sa pacijentima na nivou za razliku od osjeka

  • mejna 23.02.2018.

    Moje iskustvo je da su svi DR i sestre jako neljubazni i bezobrazni a pogotovo na pedijatriji sto bi trebali biti maksimalno pristupačni a nisu

  • najiram 10 23.02.2018.

    nikad se jedna krava nije sama sa sobom pobola...istina da liječnici u nama bolesnicima vide simulante...a znate zašto jer zdravima daju bolovanja toplice i sve druge pogodnosti naravno za prijtelski zaron ruke sa novcem u njihov đep...dak bolesni ostaju na listama čekanja...čekaju i većinom doćekaju tužan kraj....i onda se čude ko kokoš na jacu zakaj ih netko hoće raznijeti bombom...za njih je postalo normalno da očekuju novčanu ubrznicu....nije istina da smo toliko bolesni da moraju biti liste duge po godinu i pol....

Komentiraj...
Vidi sve komentare