To je to što me zanima!

Pacijenti ne moraju brinuti, naći ćemo rješenje oko veledrogerija

Najavio je da će prvi sastanak s predstavnicima veledrogerija biti u ponedjeljak, drugi u srijedu "i naći će se nekakvo rješenje". Tvrdi i da pacijenti trenutno ne trebaju biti zabrinuti
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je u četvrtak uvjerenje da će Vlada s predstavnicima veledrogerija naći rješenje oko duga koji prelazi ukupno 4,2 milijarde kuna, ustvrdivši da pacijenti po tom pitanju ne moraju biti zabrinuti.

Pogledajte kako je izgledao korona party u HDZ-u: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog duga koji u ovom trenutku prelazi ukupno 4,2 milijarde kuna veledrogerije bi navodno od ponedjeljka trebale obustaviti isporuku lijekova i potrošnog materijala bolnicama te traže milijardu kuna uplate.

'NE TREBA PLAŠITI GRAĐANE' Marić o veledrogerijama: Stari problem treba sustavno riješiti

Beroš je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite rekao da oni kao odgovorna vlada žele razgovarati o tom kontekstu.

Najavio je da će prvi sastanak s predstavnicima veledrogerija biti u ponedjeljak, drugi u srijedu "i naći će se nekakvo rješenje". Tvrdi i da pacijenti trenutno ne trebaju biti zabrinuti.

- Napravit ćemo sve da se dugovi riješe i da se u budućnosti ne generiraju ovakvi dugovi - rekao je Beroš.

- Traženje je jedno, mogućnosti drugo, ali nastojat ćemo naći kompromis tijekom idućeg tjedna. Trebat ćemo težiti sustavnim rješenjima. Jedino tako ćemo u budućnosti biti financijski održivi i pružati kvalitetne zdravstvene usluge - istaknuo je.

CIJENE MASKI OTIŠLE U NEBO Dug 4,1 milijarde kuna: Ovo je jedina bolnica u zemlji koja ne duguje veledrogerijama ni lipe

Rekao je i da je jutros premijeru predložio određena rješenja. Beroš je naglasio i da je epidemija korona virusa doprinijela disbalansu u plaćanju.

- U odgovoru zdravstvenog sustava na epidemiju nismo pružali usluge osim hitnih, danas pokušavamo odgovoriti na drugi način, ali ne možemo zanemariti da je virus još uvijek među nama - rekao je.

Dodao je da mnoge ustanove smanjuju liste čekanja koje su nastale i tako će, ističe, nastaviti i ubuduće. Rekao je da bolnički sektor nije jedini koji generira dugove, tu je i primarni sektor.

- Čeka nas ozbiljna reforma zdravstvenog sustava - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 17.07.2020.

    Berošu ne valjaj gluposti.Dali znate da nema već dulje vrime nekih ljekova i dobijaju se zamjene koje nisu ni dobre.Pa nabavljamo o svom trošku u Sloveniji.Dai ste svjesni da brdo nas obavlja sve privatno a vašem zdravstvu dajemo svaki mjesjec lovu ko i dopunsko.Dije novac.Ko ga troši?Tu meni nešto ne štima.

  • 16.07.2020.

    žena će mu uplatit neka sredstva

  • 16.07.2020.

    Hrvatski dug od 300 000 000 000 ( milijardi ) kuna ovaj problem čini sitnicom. HDZ/SDP sa svojim satelitima mogu i bolje čini se.. Vidjeti ćemo nakon 4 godine hoće li barem udvostručiti iznos.

Komentiraj...
Vidi sve komentare