To je to što me zanima!

Padaju temperature, u cijeloj zemlji kišno, moguće i pijavice

U cijeloj Hrvatskoj nastavlja se nestabilno vrijeme. Na istoku je moguća i tuča, u središnjoj Hrvatskoj dan će biti obilježen kišom i grmljavinom, na sjevernom Jadranu moguće i nevere, u Dalmaciji većinu dana sunce
Vidi originalni članak

Stiže nam osvježenje popraćeno pljuskovima, grmljavinom, a ponegdje je moguća i obilnija tuča i jak vjetar. 

Tako će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti još nestabilnije nego što je to bilo u ponedjeljak, a uz pljuskove i grmljavinu moguća je tuča. Past će i dnevna temperatura, javljaju meteorolozi HRT-a

Kiša i grmljavina bit će češći i središnjoj Hrvatskoj. Negdje su mogući pljuskovi, ali bit će i sunčanih razdoblja. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a najviša temperatura bit će između 23 i 26 °C.

Slična temperatura bit će i u gorju i na sjevernom Jadranu gdje će u prvom dijelu dana biti pljuskova s grmljavinom, a na moru su moguće i jake nevere. Ipak, tijekom dana će se razvedriti. 

Dalmaciju čeka djelomice sunčano s naoblakom. Negdje su mogući pljuskovi i grmljavine, uglavnom u sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura bit će od 28 do 31 °C.

Nestabilno i promjenjivo bit će i na jugu Hrvatske - gdje će također biti mjestimičnih pljuskova s grmljavinom, vjerojatno i poneke nevere. Puhat će umjereno jugo, uz malo i umjereno valovito more, a poslijepodne sjeverozapadni vjetar uz najvišu temperaturu oko 30 °C.

Izdana su i upozorenja za cijelu Hrvatsku zbog grmljavinskog nevremena. Narančasto upozorenje izdano je za osječku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju, a žuto za ostatak zemlje. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Šumarko 18.08.2020.

    Vakula je reko

  • jupi jak 18.08.2020.

    Samo neka tako bude ,daj bože da je ljeto gotovo

  • Palacinke s orasima 18.08.2020.

    To ste rekli i jucer pa je par kapi smocilo cestu... Dosadno

Komentiraj...
Vidi sve komentare