To je to što me zanima!

Padobranac sletio na cestu pa ga zamalo udario auto

Vojnog padobranca je jak vjetar tjekom vježbe odnio na cestu. Sletio je pred našeg čitatelja koji je u zadnji tren uspio zakočiti i izbjeći nesreću
Vidi originalni članak

Vraćao sam se od Rijeke prema Zagrebu. U mjestu Soboli sam vidio pet ili šest padobranaca u zraku. U jednom trenutku sam primijetio da će jedan od njih sletjeti na cestu pa sam malo usporio, kaže M. Škrinjar, koji je fotografiju snimio u srijedu.
- No nisam se nadao da će padobranac skočiti baš pred mene. Zadnji tren sam zakočio, inače bih se s njim sudario - kaže Škrinjar. Dodaje kako mu se čini da se radilo o vojnoj vježbi.
- Padobranac je imao vojni padobran i uniformu. Puhao je jak vjetar pa pretpostavljam da ga je on odnio na cestu. Kad je sletio, padobranac se brzo pridigao i počeo skupljati padobran. Pažljivo sam ga zaobišao jer je iza mene bio još jedan auto i nastavio sam svojim putem - objasnio je Škrinjar. U MORH-u su rekli da su vojnici bili na obuci.
- Bojna za specijalna djelovanja obavljala je obuku sa sportskog aerodroma Grobnik. Zbog promjene smjera i jačine vjetra padobranac je slabije upravljao padobranom te se prizemljio na alternativnome mjestu. Padobranci Oružanih snaga su iznimno dobro obučeni za ovakve situacije i prilikom prizemljavanja nije došlo do nikakve povrede - rekao je pukovnik Dražen Jonjić, zamjenik načelnika Službe za odnose s javnošću MORH-a.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • aminta-3 25.09.2008.

    bravo za vozaca

  • balun 25.09.2008.

    Bravo za vozača koji nije pregazio padobranca! Inače padobranci više stradavaju na cestama nego u zraku. U posljednjih 10 godina njih 456.854 je završilo pod kotačima automobila, 19 je pregazio kombajn a dvojicu traktor. Samo je jedan stradao od jedrilice kad se prilikom pada nadjenuo na jarbol.

  • Silvaa 25.09.2008.

    špica buraz..

Komentiraj...
Vidi sve komentare