To je to što me zanima!

Pala je odluka: Termoelektrana Peruća na kraju nije prošla?

ZAGREB: Povjerenstvo za procjenu studije utjecaja na okoliš ocijenilo je projekt termoelektrane negativno. Odluku povjerenstva čekalo je stotinjak članova građanske inicijative 'Ne damo te, Cetino'
Vidi originalni članak

Pobijedili smo! Iako je mišljenje povjerenstva savjetodavno, kada bi ministar prihvatio studiju, narod je nikada neće prihvatiti, rekao je u utorak Ante Janković, organizator peticije protiv termoelektrane na Perući. Stotinjak ljudi okupilo se ispred zgrade Ministarstva zaštite okoliša u Zagrebu.

Naime, povjerenstvo za procjenu studije utjecaja na okoliš ocijenilo je projekt termoelektrane negativno.

Zaključili su da bi termoelektrana znatno onečistila tamošnji okoliš. Devet članova povjerenstva bilo je protiv termoelektrane, a samo troje za.

Odluku povjerenstva čekalo je stotinjak članova građanske inicijative 'Ne damo te, Cetino'. Iz Sinja su stigli s dva autobusa.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • ljubica ljubičica_1 13.12.2017.

    Evo pada kiša u Splitu.Voda ponovo mutna.Samo bi nam još falila centrala na Perući da nas što prije potruju.Hrcegovački lobi nema što radit nego uništavat naše prirodne resurse.

  • vjekoslavkatalina 13.12.2017.

    tsss..jedni te isti prosvjeduju i stopiraju uvijek veliek investicije u cetinsku krajinu i sinj..godinama..pitanje je zasto?...kad ej spanjolac htio prije dvije tri godine otvoriti tvornicu za preradu ribe evo na prosvjedima iste ekipe sa razlogom 'ogadit ce nam zrak'...postoji tamo vise interesnih skupina koje hoce svoj dio kolaca..pa kad jedna ne dobije ide se u prosvjede...kontra one druge..znam jer sam porijeklom iz tog kraja..zapamtite sto sam vam rekao..ako bude sljedeca velika investicija na umu da se tamo ulozi..evo jednih te istih na prosvjedu

  • dubioza123 13.12.2017.

    Bravo sinjani

Komentiraj...
Vidi sve komentare