To je to što me zanima!

"Palčići za Hrvatsku": Vlada se odriče iznosa PDV-a na uređaje za opremanje trideset rodilišta

Vlada je u četvrtak odobrila sredstva Klubu roditelja nedonoščadi "Palčići" u iznosu 1,115.280 kuna, odnosno u visini PDV-a koji su platili za nabavu uređaja koji se koriste u liječenju i skrbi o prijevremeno rođenoj djeci
Vidi originalni članak

Na zamolbu Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" i Vlada se uključila u akciju "Palčići za Hrvatsku" te donira iznos PDV-a koji je Klub platio za nabavu uređaja za 30 rodilišta širom Hrvatske, a koji se koriste u liječenju i skrbi o prijevremeno rođenoj djeci i novorođenčadi.

U četvrtak su na sjednici donijeli rješenje kojim im odobravaju sredstva u visini plaćenog poreza na dodanu vrijednost, točnije 1,115.280 kuna, na teret proračunske zalihe Državnog proračuna za 2020.

- Razgovori koje smo imali s predstavnicima Kluba roditelja urodili su plodom i izuzetno mi je drago. Zahvaljujem im se na predanom radu, kao i brojnim građanima i skupinama u društvu na plemenitom i humanitarnom odazivu ovoj akciji. Mi na ovaj način dajemo svoj obol - rekao je ministar financija Zdravko Marić.
 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 04.06.2020.

    Da nisu izbori ničega se oni ne bi odrekli. Jadni i bijedni preizborni populizam najniže razine. Neka pitaju sve iz vlade sa koliko novca su svaki osobno pomogli Palčićima???

  • Zmar117 04.06.2020.

    Za kakve se gluposti ide lova,a nema se za najpotrebitije,nego građani sami moraju kupovati uređaje...Neka Plenki dade pare od ovih deset miljardi eura što mu budu kao navodno dali.

  • lolita 29 04.06.2020.

    Jesu se isprsili svaka im cast!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare