To je to što me zanima!

Palfi Sinčić dala ostavku na dužnost saborske zastupnice

U Sabor stižu zamjene i za novoizabrane zastupnike Ivana Vilibora Sinčića (Živi zid) te Predraga Freda Matića (SDP) koji su izabrani na petogodišnji mandat u Europski parlament.
Vidi originalni članak

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odlučilo o zamjenama u saborskim klupama. Na dnevnom redu bila je ostavka potpredsjednice Živog zida Vladimire Palfi Sinčić na zastupničku dužnost. Njezi mandat aktiviran je 18. lipnja, a nakon unutarstranačkog sukoba zbog mandata koji je Živi zid osvojio u Europskom parlamentu  

Palfi Sinčić već je jednom stavila u mirovanje i prepustila ga Branimiru Bunjcu, koji je zbog sukoba u stranci napustio Živi zid. Kako bi mandat ostao stranci Palfi je mandat aktivirala. No kako nije moguće dva puta zamrznuti morala je dati ostavku kako bi u saborske klube došla njezina zamjena. Ovime je Palfi Sinčić izgubila mogućnost povratka u saborske klupe. Potpredsjednica Živog zida mandat je prepustila stranačkoj kolegici Snježani Sabolek.

I predsjedniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću prestao je zastupnički mandat zbog odlaska u Europski parlament, na njegovo mjesto u Saboru dolazi Damjan Vucelić.

Iz istog razloga saborski mandat prestao je i novoizabranom europarlamentarcu SDP-ovu Predragu Fredu Matiću, a kao njegova zamjena zastupnički mandat počinje obnašati SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Dani14 28.06.2019.

    Ja mislim da ona doma tuče Sinčića. Žal mi dečeca. Međimurka ga ganja da priskrbi kunice. Jer Međimurci su skrbni kao i Podravci. Čak i kokoši hrane preko stakla. Posipaju šrot po zemlji i na njega stave staklo da kokice imaju prividnu slast. Tj kod njih se škrtost zove skrbnost.

  • Ivica9999 28.06.2019.

    Katastrofa

  • Idemo prema boljem 28.06.2019.

    Orah, Most, Živi zid... mrtvi meteori.

Komentiraj...
Vidi sve komentare