To je to što me zanima!

'Pali' na autocesti: Švercali 24 azilanta iz Hrvatske u Deželu

Policajci su u petak u 22.30 sati na A4 od naplatnih postaja Sv. Helena zaustavili auto rumunjskih tablica te teretni auto slavonskobrodskih tablica. Pregledali su teretni auto i otkrili azilante
Vidi originalni članak

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije u petak su u 22.30 sati na autocesti A4, u smjeru Varaždina kod naplatnih postaja Sv. Helena zaustavili automobil rumunjskih tablica kojeg je vozio Rumunj (36). Zatim su zaustavili i teretni auto slavonskobrodskih tablica kojeg je vozio Rumunj (45).

Policajci su pregledali teretno vozilo i u tovarnom prostoru pronašli 24 azilanta. Kako saznajemo, u tovarnom prostoru su bila 2 Iranca, 4 Pakistanca, 4 Turka i 14 Afganistanca.

Policija je privela Rumunje te ih sumnjiči da su iz koristoljublja, za točno neutvrđeni novčani iznos dogovorili da će  stranim državljanima koji u Republici Hrvatskoj imaju status tražitelja azila, pomoći i omogućiti da ilegalno izađu s teritorija RH i uđu na teritorij druge države članice EU.

Od zasad nepoznatih ljudi na području Zagreba preuzeli su ranije unajmljeni teretni automobil i 24 strana državljana te ih smjestili u teretni automobil i uputili se prema granici sa Republikom Slovenijom. Osumnjičeni Rumunj (36) je bio tzv. “prethodnica”, kako bi kolegi (45)  javljao o mogućim policijskim ophodnjama koje se nalaze na ruti te su se tako vozili sve do naplatne postaje Sv. Helena kada su ih zaustavili policajci, priopćila je zagrebačka policija

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326 st. 1 i 2  KZ-a, policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta osumnjičene su predali pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli su kaznenu prijavu.  

Idi na 24sata

Komentari 23

  • marijan50 12.03.2018.

    Šteta što nisu prošli granicu. Sad će te divljake uvalit nama na grbaču.

  • Buba3012 11.03.2018.

    Nije ni Turaka, ni Turka nego je ispravno 4 Turčina !!! Eh, moji novinari...

  • ramokatolik 11.03.2018.

    Gdje su sad udruge i dušebrižnici zašto nitko ne stane policiji na kraj opet uništavaju budućnost sirotim migrantima

Komentiraj...
Vidi sve komentare