To je to što me zanima!

Pametno nova članica Saveza liberala i demokrata za Europu

ALDE, Alliance of Liberals and Democrats for Europe, je europska politička stranka sastavljena trenutno od 60 liberalnih stranaka na nacionalnoj razini iz cijele Europe
Vidi originalni članak

Predsjednica stranke Marijana Puljak je predstavljajući "Pametno" na kongresu ALDE istaknula kako žele vratiti povjerenje građana u demokratske vrijednosti i sudjelovati u razvoju Hrvatske kao zemlje rasta i znanja koja će pridonijeti stabilnosti i dobrobiti cijele Europe. "Na takvim temeljima, na razini Europske unije želimo surađivati s grupama koje dijele naše ideje i vrijednosti te s kojima ćemo zajedno raditi na promicanju liberalne demokracije," rekla je Puljak na kongresu ALDE, održanom u Amsterdamu od 1. do 3. prosinca.

ALDE, Alliance of Liberals and Democrats for Europe, je europska politička stranka sastavljena trenutno od 60 liberalnih stranaka na nacionalnoj razini iz cijele Europe te još na tisuće pojedinačnih članova koji zajedno rade na razvoju i napretku Europe. U Europskom parlamentu ima 68 zastupničkih mjesta (od ukupno 751), a na kongresu je sudjelovalo 1500 delegata.

U okviru kongresa održan je i sastanak Liberalne mreže jugoistočne Europe (LIBSEEN) koja je također jednoglasno primila Pametno u svoje članstvo.

"Drago nam je što su nas u svoje članstvo prihvatile grupacije koje iste vrijednosti za koje se i mi zalažemo promiču na razini cijele Europe. To su osobna, politička i građanska prava i slobode, jednakost i ravnopravnost svih građana, apsolutna zaštita prava manjina, ekonomskih, poduzetničkih i tržišnih sloboda, antifašizam te sekularnost države," ističe u priopćenju Pametno.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Leonards_1 05.12.2017.

    Pametna i nije toliko pametna ako ide štitit počasnog predsjednika IDS-a jer njemu treba samo imunitet i ništa drugo !

  • ina67 05.12.2017.

    Pa neće valjda priznanje dobiti u Hrvatskoj. Nama treba samo HDZ i nitko više.

  • ARMAGEDON 05.12.2017.

    Sve je to OK liberalno no nikada ne smijemo dopustiti da pod maskom liberalnog se ugrožava naša vlastita sigurnost i budućnost jer ovlasti slobode mnogi tumače na način njegovog vlastitog poimanja slobode .

Komentiraj...
Vidi sve komentare