Pametno nova članica Saveza liberala i demokrata za Europu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 22

Pametno nova članica Saveza liberala i demokrata za Europu

Pametno nova članica Saveza liberala i demokrata za Europu
1

ALDE, Alliance of Liberals and Democrats for Europe, je europska politička stranka sastavljena trenutno od 60 liberalnih stranaka na nacionalnoj razini iz cijele Europe

VIDEO

Predsjednica stranke Marijana Puljak je predstavljajući "Pametno" na kongresu ALDE istaknula kako žele vratiti povjerenje građana u demokratske vrijednosti i sudjelovati u razvoju Hrvatske kao zemlje rasta i znanja koja će pridonijeti stabilnosti i dobrobiti cijele Europe. "Na takvim temeljima, na razini Europske unije želimo surađivati s grupama koje dijele naše ideje i vrijednosti te s kojima ćemo zajedno raditi na promicanju liberalne demokracije," rekla je Puljak na kongresu ALDE, održanom u Amsterdamu od 1. do 3. prosinca.

ALDE, Alliance of Liberals and Democrats for Europe, je europska politička stranka sastavljena trenutno od 60 liberalnih stranaka na nacionalnoj razini iz cijele Europe te još na tisuće pojedinačnih članova koji zajedno rade na razvoju i napretku Europe. U Europskom parlamentu ima 68 zastupničkih mjesta (od ukupno 751), a na kongresu je sudjelovalo 1500 delegata.

U okviru kongresa održan je i sastanak Liberalne mreže jugoistočne Europe (LIBSEEN) koja je također jednoglasno primila Pametno u svoje članstvo.

"Drago nam je što su nas u svoje članstvo prihvatile grupacije koje iste vrijednosti za koje se i mi zalažemo promiču na razini cijele Europe. To su osobna, politička i građanska prava i slobode, jednakost i ravnopravnost svih građana, apsolutna zaštita prava manjina, ekonomskih, poduzetničkih i tržišnih sloboda, antifašizam te sekularnost države," ističe u priopćenju Pametno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'
OLUJNE ĆELIJE

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'

Temperatura je bila 32°C i odjednom iz smjera Slovenije stigla siva naoblaka, pa crni oblaci, govori čitatelj 24sata

HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A  onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'
POGLEDAJTE PRESUDU

HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'

Plus+ Nakon godinu dana, tek po sudskom nalogu su iz nogometnog saveza otkrili da su šalove kupili za skoro 138.000 eura od tvrtke ''Vatreni ponos'' kojoj je to prvi i jedini posao. A na računu je bio još jedan neobični detalj...