To je to što me zanima!

Pao dogovor: Ukrajinci će dug za plin Rusiji platiti u dva puta

Ukrajinci će dug od 3,1 milijarde dolara platiti u dva obroka, prvi odmah, a drugi do kraja godine, rekao je europski izvor. Dogovor je postignut pod pokroviteljstvom EU
Vidi originalni članak

Ukrajina i Rusija pod pokroviteljstvom Europske unije postigle su dogovor u vezi s plinskim sporom o isporuci plina ove zime, javlja Reuters.

Ukrajinci će dug od 3,1 milijarde dolara platiti u dva obroka, prvi odmah, a drugi do kraja godine, rekao je europski izvor.

Ugovor predviđa cijenu od 385 dolara za tisuću prostornih metara plina za čitavo trajanje ugovora koji vrijedi od studenoga do kraja ožujka 2015. Plin će se plaćati unaprijed za svaki sljedeći mjesec. 

Kijev bezuvjetno želi jamstvo da se cijena neće mijenjati za vrijeme važenja ugovora. Ukrajina, kojoj će trebati 4 milijarde prostornih metara, dobila je to jamstvo.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • dariomario 31.10.2014.

    Rusija će ratnu štetu plaćati desetlječima,ali prvo će je vratiti gdje je bila prije 20 g u siromaštvo..Rusija i Srbija će biti pokazni primjeri ako se bahatiš kako ćeš proći

  • ban_Zrinski 31.10.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • devastirani 31.10.2014.

    veži konja gdje ti gazda kaže...

Komentiraj...
Vidi sve komentare