To je to što me zanima!

Pao s četvrtog kata: Hvala ti, Bože, što sam preživio

Dalibor Kalinić (32) pao je s 15-metarske skele na parkirani automobil. Smarskao je koščice pete i slomio gležanj. Operirali su ga te se oporavlja
Vidi originalni članak

Građevinski radnik Dalibor Kalinić (32) stavljao je u srijedu u 11.30 sati ljepilo na fasadu peterokatnice u Kijevskoj ulici u Splitu. Stajao je na vrhu skele. Poskliznuo se i izgubio ravnotežu. Padao je 15 metara. Udario je u stražnje staklo parkirane Opel Astre. Automobil mu je ublažio udarac. Prvotni šok kolega i prolaznika zamijenilo je olakšanje  nakon što su shvatili da je lakše ozlijeđen. Dalibor ima smrskane koščice pete i slomljen desni gležanj. Odmah su ga prebacili u KBC Split gdje su ga operirali.
- Dok sam padao, razmišljao sam samo da ne udarim o beton. Nekako sam se izvio i završio na nekih četiri metra od zgrade na zadnjem dijelu parkiranog auta. Ni sam ne znam kako sam to uspio. Kad sam otvorio oči nakon udarca, pomislio sam: 'Hvala ti, Bože, živ sam!’ - ispričao nam je Dalibor.  Dalibor je dugogodišnji građevinski radnik i nikada nije imao nesreću na radu. U srijedu je prvi dan radio za tvrtku Karalić. Sreća i spretnost spasile su ga od unutarnjih ozljeda. Sada se opravlja na Traumtološkom odjelu KBC-a Split i kako kaže osjeća se dobro. Daliborova djevojka Andrijana šokirala se kad je čula s koje je visine pao.
- Bila sam izvan seba naon što sam čula da je pao sa skele. No laknulo mi je kad su me nazvali iz bolnice i rekli kako nema unutarnjeg krvarenja i ozljeda. Ne želim da više ikad radi na skeli jer nije svjestan opasnosti kad je gore i zna se previše opustiti na tolikoj visini - kazala je još uvijek šokirana Andrijana. Kolege Daliboru žele brz opravak i što brži povratak na posao.
- Volim ovaj posao i htio bih ostati na njemu, samo ne znam baš hoću li se usuditi opet penjati skelama - ali 'nikad ne reci nikad - zaključio je Dalibor, koji je presretan što je ostao živ.


KRVARIO JE ISPOD RUKE I GOVORIO ŠTO GA BOLI

Opel Astri Ivana Šilovića na koju je Dalibor pao slomljeno je staklo i stražnje svjetlo.
- Staklo mog auta jednostavno je amortiziralo udarac tijela, odbacilo je momka i spasilo mu život. Nije uopće gubio svijest, govorio je nakon pada gdje ga što boli. Malo je iskrvario ispod ruke od krhotina stakla. Ma, virujete mi, spasija ga je Bog i sv. Ante, zaključio je Ivan Šilović, stanar u Kijevskoj 6, gdje je Dalibor radio na obnavljanju fasade.

PALA S 11. KATA, PREŽIVJELA I OPORAVILA SE
Maturantica Darija Tabak iz Gradišta kraj Županje pala je s 11. kata hotela u Pragu, gdje je bila na maturalnoj ekskurziji. Ozlijedila je mozak, pluća, slezenu, noge. Bila je u komi deset dana. Oporavila se nakon operacija.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • gladijator 10.07.2009.

    To bi bilo nezgodno!

  • gladijator 10.07.2009.

    Dobro da nisi bio na četvrtom, a pao sa petog!

  • gladijator 10.07.2009.

    Drago mi je šta preživio! Ti stvarno možeš reći \"Hvala ti, Bože, što sam preživio\" jer bolje da si pao sa četvrtog kata nego sa petog!

Komentiraj...
Vidi sve komentare