To je to što me zanima!

Papa Benedikt XVI. na križnom putu je govorio i o pedofiliji

Meditacije na 14 postaja Križnoga puta je ove godine napisala časna sestra Maria Rita Piccione. Time se htjela označiti važnost žene u društvu i u crkvi
Vidi originalni članak

Benedikt XVI. spomenuo je i skandal pedofilije u Crkvi govoreći tijekom Križnog puta kod Coloseuma u Rimu. Papa je kazao kako postoji „nered u srcu koji ranjava nevinost djece“. Osudio je ismijavanje istine i „hvaljenje uspjeha kojima se guši poštenje“.

Benedikt XVI. priznaje kako tmina nastaje „kada praznina osjećaja i vrijednosti poništi odgojno djelovanje i kada nered srca ranjava nevinost djece i slabijih“.

Papa je križni put pratio s posebnog prostora na brežuljku Palatinumu. Meditacije na 14 postaja Križnoga puta je ove godine napisala časna sestra Maria Rita Piccione iz reda svetog Augustina. Time što je Papa dao ženi da napiše meditacije htjelo se označiti važnost žene u društvu i u crkvi. Na koncu križnog puta Papa je kazao kako križ nije znak “pobjede smrti, već svijetli znak ljubavi, širine Božje ljubavi”.

- Križ nam govori o vrhunskoj ljubavi Boga i poziva nas na obnovu naše vjere i snage ljubavi. Bog može pobjediti smrt i darivati nam novi život, rekao je Benedikt XVI.

Križni put pred Coloseumom pratilo je više tisuća vjernika i mnogo turista.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • DOWNSIDEUP 24.04.2011.

    Jel govorio i o svom osobnom iskustvu?! ODVRATNI SU!

  • živi bili pa vidjeli 23.04.2011.

    ms.sarcasm ja ne govorim da je to manje vazno, ali ja ne znam jeste li vi primjetili da se samo katolicku crkvu napada radi pedofilije... zna sotona na koga ce se okomit... naravno na istinu, a to je katolicka crkva i sve sto ona velica...

  • user_57334 23.04.2011.

    kako je on govorio o pedofiliji?? "nered u srcu koji ranjava nevinost djece".. wow.. stvarno, svaka cast tom nekom ko mu pise textove. a jel reka sto ce uciniti po pitanju pedofilije u svojoj crkvi?? sto, "i oni su samo ljudi pa grijese", jeli?? tako ce na kraju ispasti. ljuti me ova crkva..jako!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare