To je to što me zanima!

Papa Franjo: Nepravedna i isključujuća ekonomija ubija

Papa Franjo je poslao video poruku svjetskoj izložbi EXPO koja će se otvoriti 1. svibnja ove godine u Milanu. Izložba je ove godine posvećena hrani i ekologiji
Vidi originalni članak

Ekonomija koja isključuje i koja je nepravedna je ekonomija koja ubija, kazao je papa Franjo u video poruci svjetskoj izložbi EXPO koja će se održati ove godine, od 1. svibnja, u Milanu. Svjetska izložba posvećena je hrani i ekologiji, te će okupiti 144 države, a pohodit će je u šest mjeseci više od 20 milijuna posjetitelja.

Tema svjetske izložbe je "Hraniti svijet"

Papa Franjo je poručio kako premda u svijetu ima dovoljno hrane za sve osobe ipak svi nisu u mogućnosti prehraniti se. Još je papa Ivan Pavao II. govorio o "paradoksu obilja", odnosno kako ima dovoljno hrane, ali ipak ima i gladnih, jer se jelo baca. Franjo je pozvao na stvarno rješenje uzroka strukturalnog siromaštva, a to je "odustajanje od potpune autonomije tržišta i financijske špekulacije".

– Nije moguće da vijest ne čini smrt zbog smrzavanja stare osobe primorane živjeti na ulici, već postaje vijest pad vrijednosti od dvije postotne točke na burzi – kazao je Franjo i postavio pitanje: 'Odakle treba krenuti zdrava ekonomska politika?' I odgovorio: Od dostojanstva osobe i zajedničkog dobra.

Pozvao je osobe koje su odgovorne za ekonomiju, politiku i društvo da brinu i o zaštiti "majke zemlje"

Papa je ponovio uzrečicu kako "Bog uvijek prašta, čovjek katkada, a zemlja ne prašta nikada"

- Zemlja je majka svima i treba je poštovati, a ne biti nasilni prema njoj - kazao je Franjo naglasivši kako bi Zemlju trebalo predati novoj generaciji u boljem stanju nego što je sada.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • user_412654 09.02.2015.

    I s duhom tvojim... http://1.bp.blogspot.com/-ux3uEyii47M/UsgbEPLknAI/AAAAAAAACDs/NwwXU7ZSuHA/s1600/1377138_543879802348693_843729451_n.jpg

  • Slavonka52 08.02.2015.

    Sve pet papa Franjo. Jos bih dodao da bi crkva mogla puno vise pomoci gladnima da sami sebi proizvode zdravu hranu crkva na zapadu je besramno bogata i to bi joj trebao biti cilj.

  • Progres 08.02.2015.

    Kako je opisano:Biti će izobilja hrane i puno gladnih usta.Biti će puno kuća i još više beskućnika.Biti će puno djece a neće biti vaša.Biti će puno roditelja kao sužnji bez ikoga svoga.Onoga što vam život daje zaboraviste i prikloniste se onomu ko ga oduzima,O kakav ste to naraštaj?...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare