To je to što me zanima!

'Papa je crvenim cipelama želio ostaviti dobar dojam'

Benedikt XVI. u posjetu je V.j Britaniji povodom beatifikacije. Sastao se s Kraljicom, a doček su ocijenili kao srdačan. Pjevala mu je Susan Boyle
Vidi originalni članak

Papa Benedikt XVI. je u četverodnevnom posjetu Velikoj Britaniji povodom beatifikacije kardinala Johna Henryja Newmana. Chris Patten, izaslanik premijera Davida Camerona, ocijenio je kako je Papin prvi dan u njihovoj zemlji bio veličanstven te su mu u četvrtak priredili srdačan doček u Škotskoj. Na ulicama Edinburgha je Papu dočekalo oko 125.000 ljudi, a na misi na otvorenom u Glasgowu je bilo oko 70.000 vjernika. Upozorio je mlade na mnoge kušnje, seks, drogu, alkohol i novac. Benedikt XVI. je na putu u Škotsku rekao kako crkvene vlasti nisu bile dovoljno pozorne što se tiče pedofilskih skandala katoličkih svećenika.

GLASNOGOVORNIKA OSRAMOTILA SUPRUGA
Glasnogovornik Donjeg doma britanskog Parlamenta, John Bercow, spremao se prirediti dobrodošlicu Papi u Parlament. No, supruga ga je osramotila svojim postom na Twitteru. Pridružila se grupama koje se protive Papinu dolasku. Napisala je kako je 'Papa sletio'. Navela je kako će skočiti padobranom u dobrotvorne svrhe za sve homoseksualce. Kasnije se našalila te je napisala da neće 'sletjeti na Papu', piše Daily Mail. Glasnogovornik Bercow je istaknuo kako njegova supruga neće biti na ceremoniji.


SUSAN BOYLE PJEVALA PAPI

Benedikt XVI. se sastao i s Kraljicom. Zajedno su popili Fantu dok su razgovarali. Kraljica mu je poklonila knjigu s 85 slika njemačkog umjetnika Hansa Holbeina koja je do sada bila u 'Kraljevskoj kolekciji'. Benedikt XVI. je vratio uslugu poklonivši joj kopiju gospela iz njegove domovine. Svoje gostovanje Papa je obilježio i zanimljivim crvenim cipelama koje je nosio ispod bijele odore. Britanski The Sun piše kako je time Papa želio ostaviti 'pozitivan' dojam. Nakon druženja, Papa je krenuo prema parku Bellahouston gdje je govorio pred gomilom ljudi. Zajedno sa zbogom od 800 pjevača, Susan Boyle (49) i Michelle McManus (39) pjevale su za Papu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 20bucks 17.09.2010.

    Neću bit bezobrazan pa ću samo reći da je taj čovjek obićan klaun. A to što je on papa to je ravno recimo precjedniku svih fanova i obožavateljima kulta Star wars-a. Oba su najviša tjela koja predstavljaju imaginarni svijet prepun iluzija i obmana.

  • tajnamoja 17.09.2010.

    susan boyle koja njuška.

  • Knight Cross 17.09.2010.

    i papa je bas kraljina! vidio sam ga prije tjedan dana u njegovoj rezidenciji..carcina svijetska! i kaj briju ti britanci uvijek misle da su nes posebno.. tu kao papa ovo ono briju a njega postuje milijarda ljudi a ko vas postuje nitko! zato tisina nema pravo uopce pricat lose o njemu i Sv. stolici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare