To je to što me zanima!

Velika vijest s Kaptola: Bozanić više nije nadbiskup, od danas je na njegovom mjestu Kutleša

Bozanić će iduće godine napuniti 75 godina. Praksa je da biskup koji doživi spomenute godine šalje Papi molbu za odreknućem od službe
Vidi originalni članak

Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj ima čast obavijestiti da je Sveti Otac prihvatio odreknuće nadbiskupa kard. Josipa Bozanića od pastoralnoga upravljanja Zagrebačkom nadbiskupijom. Naslijedit će ga Mons. Dražen Kutleša, dosadašnji nadbiskup koadjutor iste nadbiskupije, priopćila je jutros Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj, prenosi Jutarnji list.

UPUTIO ČESTITKU Kardinal Josip Bozanić čestitao Uskrs patrijarhu Porfiriju

Drugim riječima, papa Franjo prihvatio je odluku zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića kojom se odriče od upravljanja Zagrebačkom nadbiskupijom.

Kako piše Jutarnji, ovo znači da će Bozanića već od danas naslijediti Mons. Dražen Kutleša, dosadašnji nadbiskup koadjutor iste nadbiskupije.

OTVORENO NOVO POGLAVLJE Papa Franjo želi razjasniti misteriozni nestanak djevojčice iz Vatikana star 40 godina

Bozanić će iduće godine napuniti 75 godina. Praksa je da biskup koji doživi spomenute godine šalje Papi molbu za odreknućem od službe. Kardinal Bozanić to je učinio godinu dana ranije.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • NiN_ska* (ja sam kamocemo iz Kragujevca) 16.04.2023.

    Gradonačelnik Bosanac,nadbiskup Bosanac, ,gdje suHrvati ???

  • mudro_slovo 16.04.2023.

    U 5. mjesecu prošle godine je stupio u službu splitsko-makarskog nadbiskupa (imenovan koadjutorom u srpnju 2020.), u 10. mjesecu prošle godine je izabran za predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, u 2. mjesecu ove godine je imenovan nadbiskupom koadjutorom zagrebačkim, i već nakon samo 2 mjeseca je postao zagrebački nadbiskup. Za postati nadbiskup je inače potrebno vrijeme od otprilike 2 godine. On je u samo 11 mjeseci dobio čak 4 različite pozicije. Nije li to malo čudno, i nije li čudno da papa nije izabrao nekoga od onih koje je predložio sam Bozanić? Ne znam da je u drugim sferama moguće tako brzo napredovati.

  • Zagy91 16.04.2023.

    Crkva treba odmah izbaciti sve pedofile i one koji koketiraju s materijalnim poput kupnje skupih automobila, imovine, markirane skupe odjeće…stanova, vikendica i sl jer su onda odabrali krivi poziv…crkva mora biti skromna i baviti se duhovnim no naravno svećenici trebaju imati sve za normalan život…da se mene pita ukinuo bih celibat za one koji ga ne žele jer mi je glupo da svećenik priča o obitelji, djeci braku a sam nema pojma o tome…

Komentiraj...
Vidi sve komentare