To je to što me zanima!

Papa svjedočio čudu: Hostija se pretvorila u živo srčano tkivo...

Papa Franjo je kao kardinal u Buenos Airesu svjedočio euharistijskom čudu. Znanstvenici su kasnije ustvrdili kako nemaju nikakvo racionalno objašnjenje za ono što su vidjeli...
Vidi originalni članak

Crkva je priznala autentičnost više od 130 euharistijskih čuda - odnosno pretvaranje hostije u tijelo, a vina u krv. Posljednje se dogodilo u Buenos Airesu prije 20 godina kada je nadbiskup bio Jorge Mario Bergoglio - današnji papa Franjo.

Velečasnom Alejandru Pezetu je 18. kolovoza 1996. nakon mise prišla župljanka i upozorila ga da na svijećnjaku stoji odbačena hostija. Pronašao ju je, stavio u posudu s vodom i pohranio u svetohraništu. Nakon osam dana je velečasni otvorivši svetohranište uočio da se hostija pretvorila u masu nalik na mišićno tkivo. O svemu je obavijestio svog nadređenog kardinala Bergoglia, koji je zatražio da naprave profesionalne fotografije.

Fotografirali su je 6. rujna, a vidljivo je da se mišićno tkivo značajno povećalo.

Cijeli slučaj su čuvali u tajnosti sljedećih nekoliko godina, no mišićno tkivo nije se raspadalo. Zato je Bergoglio 1999. naložio znanstvena ispitivanja tkiva čije su uzorke poslali na analizu u New York. Vodeći znanstvenici potvrdili su da je riječ o srčanom mišiću stijenke lijeve srčane komore, a zbog velikog broja bijelih krvnih zrnaca ustvrdili su kako je uzorak sa živog donora.

Naime, tkivo bi bez bijelih krvnih zrnaca propalo, a ona se na životu mogu održati jedva nekoliko minuta. Znanstvenicima su tada otkrili da su tkivo čuvali mjesec dana u običnoj vodi, a sljedeće tri godine u posudi s destiliranom vodom. Liječnik koji je vodio analizu ustvrdio je da za tako nešto nema nikakvo racionalno objašnjenje.

Papa Franjo se s još jednim čudom susreo i lani. Posjetio je napuljsku katedralu 24. ožujka. U druženju s redovnicima i redovnicima uzeo je relikvijar i poljubio ga, a zgrušana krv je opet postala tekućom. Kardinal Crescenzio Seppe uzeo je relikvijar i objavio nazočnima kako sv. Januárije sigurno voli ovog Papu jer je “već pola krvi postalo tekuće”, što je nasmijalo papu Franju i potaknulo njegovu duhovitost:

- Ako je krv samo napola postala tekuća, onda svetac misli da smo samo napola obraćeni. Moramo ustrajati - nasmijao se Papa.

Nakon nekoliko minuta krv je potpuno prešla u tekuće stanje. Vatikanski teolozi ističu da je papa Franjo prvi poglavar Katoličke crkve koji je nazočio čudu svetog Januárija. No to nije jedino čudo u njegovu životu.

- Čuda postoje i ja sam bio svjedok. Sve je moguće za one koji vjeruju - kazao je papa Franjo početkom pontifikata opisujući situaciju iz Argentine.

Idi na 24sata

Komentari 558

  • misterfly23 28.05.2016.

    Sve je otislo u tri pm

  • AmyEmili_1 27.05.2016.

    Slava Bogu!!!💗💕💓💕

  • rikelme32 26.05.2016.

    ovi sto pljuju po gospodinu i vjeri...njih je bog stvorio da budu majmuni ali u zadnjem trenutku ih je stvorio kao ljude ali su im ostali majmunski geni...jbg bilo je previse majmuna...

Komentiraj...
Vidi sve komentare