To je to što me zanima!

Papi Benediktu na poklon Biblija veličine zrna pijeska

Više od 300.000 riječi Starog Zavjeta, odnosno 1,200.000 slova, smješteno je na kvadratnom milimetru. Biblija je rađena nanotehnologijom
Vidi originalni članak

Predsjednik Izraela poklonio je u ponedjeljak papi Benediktu XVI vjerojatno najmanju Bibliju ikada napisanu. Shimon Peres primio je papu u svojoj rezidenciji u Jeruzalemu i uručio mu Svetu Knjigu veličine zrna pijeska u staklenoj kutiji. Više od 300.000 riječi Starog Zavjeta, odnosno 1,200.000 slova, smješteno je na površinu od pola kvadratnog milimetra. Za čitanje Biblije izrađene nanotehnologijom papa je na kutiji dobio i povećalo koje slova uveća 10.000 puta te objašnjenje na engleskom i hebrejskom jeziku o tome kako je Biblija napravljena. Na kutiji je ispisano i 13 prvih stihova Knjige postanka.
- Uzeli smo komadić silikona i obavili ga tankim slojem zlata. Ionskim zrakama smo ispisivali tekst po njemu  - objasnio je Ohad Zohar sa sveučilišta Technion na kojem je najmanja Biblija izrađena.  Dodao je kako se nada da papa neće "knjigu" izgubiti na aerodromu. Benedikt je rekao kako su katolici u vjeri povezani s Izraelom, da su "njihovi proroci naši proroci". Predsjednik je zahvalio što je papa osudio antisemitizam i holokaust.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kalimeroNa2 12.05.2009.

    Skrti Zidovi!

  • bosnia_80 12.05.2009.

    ako je to \"biblijsko\" zrno tako malo.....ne mogu a da se sad ne zapitam: kojih su veličina zrna koja koriste agenti tajnih službi za svoje šifrovane podatke? ..možda kao zrna prašine..ili još manja:)

  • 0077 12.05.2009.

    nadam se da je bude papa pročital

Komentiraj...
Vidi sve komentare