To je to što me zanima!

Paprikaš na papiru: Domaću hranu stavila na razglednice

Zrinkina inovacija omogućuje da bilo tko u svijetu zna što pripremamo i kako se hranimo. Smatra da je čovjek koji se vrati u Vukovar - “osuđen biti optimist”!
Vidi originalni članak

Vukovarska dizajnerica Zrinka Kukuljica Merčep hrvatsko kulinarsko blago stavila je na gastrorazglednice. Na njih je uvrstila recepte i slikovni prikaz nastanka deset tradicionalnih jela iz Hrvatske.

- Obožavam hranu, volim kuhati, a palo mi je na pamet kako bi bilo dobro to hrvatsko kulinarsko blago staviti na razglednice te cijeli svijet obavijestiti o tome što imamo i kako se hranimo - priča Zrinka. Na kulinarskim razglednicama tako se mogu naći recepti za rapske muštaćone, višku pogaču, školjke na buzaru, fritule, rožatu, istarsku supicu, fiš paprikaš, hrapoćušu - bračku tortu koja je proglašena zaštićenim hrvatskim kulturnim dobrom, štrukle i, naravno, soparnik.

- U tim razglednicama je sve ono što sam ja - ljubav prema hrani, tradicionalni stari hrvatski recepti i ilustracije, a zapakirano u moderni i razigrani dizajn - govori Zrinka. Povratkom iz progonstva u Vukovar Zrinka je u rodnom gradu “otkrila” da se može od svega odmaknuti i sagledati, a to, tvrdi, “nije moguće u velikim gradovima”. Smatra da je čovjek koji se vrati u Vukovar - “osuđen biti optimist”!

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Ventusxs Ventus 19.11.2015.

    Bolje bi prosla razglednica porusenog Vukovara i kolona jadnih ljudi koji napustaju Vukovar.

  • 18.11.2015.

    Bravo Zrinka tako je nek se zna kaj je naše,,,i samo optimistično..

  • vana 3 18.11.2015.

    Bravo Zrinka dobra ideja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare