To je to što me zanima!

Par je na imanju našao zlatne kovanice vrijedne 10 milijuna $

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Numizmatičar kojem se obratio par, kaže da je riječ o muškarcu i ženi starima oko 40 godina. Žele ostati anonimni kako im imanje ne bi "preplavili" lovci na blago
Vidi originalni članak

Bračni par iz Kalifornije je na svojem imanju pronašao zlatne kovanice iz 19. stoljeća vrijedne prema nekim procjenama čak 10 milijuna dolara. Par se šetao sa psom u veljači 2013. godine i pronašao je novčiće zakopane kod starog stabla. 

Par sada posjeduje 1.427 kovanica iz  razdoblja od 1847. do 1894. godine koji su u prilično dobrom stanju. Neki od tih novčića su toliko vrijedni da mogu doseći vrijednost od milijun dolara. David Hall iz agencije za procjenu vrijednosti rijetkih novčića utvrdio je autentičnost kovanica i rekao da njihova ukupna vrijednost može biti i više od 10 milijuna dolara. 

Ne znaju tko je zakopao novčiće

O paru se ne zna mnogo. Don Kagin, numizmatičar kojem se obratio par, kaže da je riječ o muškarcu i ženi starima oko 40 godina. Odlučili su ostati anonimni kako im imanje ne bi "preplavili" lovci na blago. Rekao je i kako par ne zna tko je novčiće zakopao na njihovom imanju. Par će dio novčića prodati, a neke će zadržati. Neke novčiće će posuditi Američkom numizmatičkom društvu koje će u četvrtak održati sajam novaca u Atlanti, piše Daily Mail.    

Idi na 24sata

Komentari 121

  • Crna Lala_2 05.03.2014.

    Neka su!!! :D

  • BrankoLovric 27.02.2014.

    da nije nadan vidošević to sakrio

  • brko1 27.02.2014.

    A nepar još i više!

Komentiraj...
Vidi sve komentare